Τετάρτη, 16 Μαϊος 2018 16:16

Διαμαρτυρία για τον πλειστηριασμό κατοικίας άνεργου οικοδόμου στην Καλαμάτα

Διαμαρτυρία για τον πλειστηριασμό κατοικίας άνεργου οικοδόμου στην Καλαμάτα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ 
Άγονος απέβη ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός κατοικίας άνεργου οικοδόμου από την Καλαμάτα, ωστόσο μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του συμβολαιογράφου, Αθανάσιου Καρκατζούλη, στην Αριστομένους και εκδήλωσαν τη διαμαρτυρία τους, υπογραμμίζοντας ότι όχι μόνο αποδεικνύεται πως δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για προστασία της λαϊκής κατοικίας αλλά αντίθετα το μόνο που τελικά προστατεύεται είναι η μεγάλη περιουσία και οι μεγαλομπαταχτσήδες…

“Τα στοιχεία είναι απολύτως αποκαλυπτικά”, τόνισε το μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα και πρώην βουλευτής, Θανάσης Πετράκος και ειδικότερα σημείωσε: “Στο Νομό μας μιλάμε για πλειστηριασμό σπιτιού 52 τετραγωνικών μέτρων, για χρέος 89.000 ευρώ, με τιμή προσφοράς 36.000 ευρώ. Δηλαδή για 36.000 ευρώ θα του πάρουν το σπίτι του ανθρώπου και θα χρωστάσει πάλι, όπως γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις. Το ίδιο συμβαίνει σε όλη τη χώρα. Το 70% όλων των πλειστηριασμών που βγαίνουν σήμερα αφορούν ακίνητα κάτω από 300.000 ευρώ. Άρα τα παραμύθια της κυβέρνησης πρέπει να λάβουν τέλος, διότι καθημερινά αποδεικνύονται τα ψέματα ότι δήθεν οι επιτροπές αγώνα κατά των πλειστηριασμών υπερασπιζόμαστε τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές. Τους μεγαλοβιομήχανους και τους μεγαλοεφοπλιστές υπερασπίζεται η κυβέρνηση και τους δίνει τα πετρέλαια, το Ελληνικό και όλα αυτά στους διάφορους Λάτσηδες”.

Επίσης ο Θανάσης Πετράκος κάλεσε για μια ακόμη φορά τον κόσμο να συσπειρωθεί στην Επιτροπή Αλληλεγγύης και Αγώνα “για να αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ασκεί αυτή η κυβέρνηση”.

Στο ίδιο πλαίσιο ο Γιώργος Τζαμουράνης, επίσης μέλος της Επιτροπής, πρόσθεσε: “Ο σημερινός πλειστηριασμός αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει τίποτα από αυτά που ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Ούτε προστασία της πρώτης λαϊκής κατοικίας ούτε ακατάσχετο σύνταξης ούτε ακατάσχετος λογαριασμός. Η συμφωνία κυρίων που έκανε ο υπουργός με τους τραπεζίτες φαίνεται ισχύει μόνο για τους πάρα πολύ πλούσιους και τις πολύ μεγάλες περιουσίες. Η κυβέρνηση προστατεύει τις μεγάλες περιουσίες και τους μεγάλους μπαταχτσήδες και βγάζει στο σφυρί περιουσίες, σπίτια, συντάξεις απλών λαϊκών ανθρώπων, που η κρίση τους χτύπησε κατακέφαλα και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους”.

Ο Γιώργος Τζαμουράνης για να ενισχύσει την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην περίπτωση του πρώην υπουργού, Τάσου Μαντέλη, σημειώνοντας ότι για τα “άπειρα χρήματα” που πήρε αυτός και το κόμμα του από Γερμανική εταιρία του επιβλήθηκε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης “140.000 ευρώ και μάλιστα κάνει και παζάρια να τα μειώσει. Βλέπουμε δηλαδή ποιους κυνηγάνε η κυβέρνηση, η δικαιοσύνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι τραπεζίτες. Η μόνη λύση για να προστατευτεί η λαϊκή κατοικία, η λαϊκή περιουσία είναι ο αγώνας του κόσμου. Καλούμε τον κόσμο να πλαισιώσει την επιτροπή μας, είναι ο μόνος τρόπος να περιφρουρήσουμε τα δικαιώματά μας και τη λαϊκή περιουσία”.

Στ.Μ.