Τετάρτη, 30 Μαϊος 2018 00:20

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΣΗΕΠΗΝ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ  
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου- Νήσων, σε συντονισμό με την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες Ενώσεις της χώρας, κηρύσσει 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ και οι φορείς της Κοινωνικής Συμμαχίας...

Η απεργία του κλάδου θα αρχίσει στις 06.00 της Τετάρτης 30/5/2018 και θα λήξει την ίδια ώρα της Πέμπτης 31/5/2018.

Στην απεργία συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Ο δημοσιογραφικός κλάδος, συντασσόμενος με όλους τους εργαζόμενους, απεργεί και διεκδικεί:

Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, με ίσα δικαιώματα

Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις

Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας

Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Εμείς οι εργαζόμενοι που η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, σε αρραγές μέτωπο με την εργοδοσία, την ΕΕ και με την πολύτιμη συμπαράσταση του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, μας ανάγκασαν να ζούμε με μισθούς πείνας, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, με σχέσεις εργασίες - λάστιχο, κακοπληρωμένοι και απλήρωτοι, έχουμε κάθε λόγο να ενώσουμε τη φωνή μας με τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους της χώρας.

Στις 30 Μάη να απεργήσουμε και να διαδηλώσουμε μαζικά, μαζί με την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, απαιτώντας ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Είναι η στιγμή να αποδείξουμε ότι δεν πιστεύουμε ούτε λέξη από από τα άθλια ψέματα για «δίκαιη ανάπτυξη» που προπαγανδίζουν από κοινού η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ, τα κόμματα των αφεντικών και οι κυβερνητικοί - εργοδοτικοί συνδικαλιστές και στον κλάδο μας.

Η «δίκαιη ανάπτυξη» σε αυτήν την κοινωνία είναι η ανάπτυξη των κερδών.

Οι κάθε λογής εκδότες/καναλάρχες, εφοπλιστές, βιομήχανοι, κατασκευαστές και τραπεζίτες, αφού μας ξεζούμισαν στο όνομα της κρίσης, τώρα, με καύσιμο τη ζωή και τα δικαιώματά μας, θέλουν να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη της κερδοφορίας τους.

Αυτό ζούμε καθημερινά στους τόπους δουλειάς, με την εντατικοποίηση να χτυπάει «κόκκινο», με την ανασφάλεια, με το γεγονός ότι τα αφεντικά μας θέλουν να ξεμπερδεύουν με κατοχυρωμένα εργατικά δικαιώματα.

Η «αναδιανομή» που ψελλίζουν είναι η αρπαγή της δουλειάς μας, το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας για να ενισχύουν τα αφεντικά. Κανένας μνημονιακός νόμος δεν καταργείται. Και το όποιο ψίχουλο κοινωνικής τάχα παροχής τάζουν, είναι από τις περικοπές των συντάξεων, τη φοροληστεία του λαού, δηλαδή από τους φτωχούς για τους εξαθλιωμένους.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα άλλα αστικά κόμματα, πίσω από τον καβγά για τη νομή και την κατανομή της κυβερνητικής διαχείρισης, βρίσκονται στην ίδια στρατηγική της αναβάθμισης και ενίσχυσης της εγχώριας πλουτοκρατίας στον ανταγωνισμό ή τη σύμπραξή της με κεφάλαια κάθε προέλευσης. Γι' αυτόν το σκοπό, δεν δίστασαν και δεν διστάζουν να χτίσουν το απαραίτητο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο για το τσάκισμα των εργαζομένων.

Η διαβόητη «συμμαχία» των ΓΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ - Επιμελητηρίων κ.λπ. είναι συμμαχία του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, της εργατικής αριστοκρατίας, με τους φορείς μεσαίων στρωμάτων, φυσικών συμμάχων του κεφαλαίου για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Είναι συμμαχία υπέρ του κεφαλαίου και σε βάρος των εργαζομένων. Είναι συμμαχία ενίσχυσης της πολιτικής των κυβερνήσεων, της ΕΕ, της πολιτικής αφαίμαξης των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και του χωριού. (...)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας! Οργάνωση και αγώνας είναι η επιλογή μας!

Δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε ελπίζοντας απλά σε καλύτερες μέρες, δεν περιμένουμε τίποτα από τις «διαβουλεύσεις» των εργοδοτικών - κυβερνητικών συνδικαλιστών με τα αφεντικά και την κυβέρνηση. Είναι δρόμοι δοκιμασμένοι και αδιέξοδοι!

Χτίζουμε το μέλλον μας με τον δικό μας αγώνα!

Για εμάς επιστροφή στην κανονικότητα σημαίνει:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και των τριών μνημονίων
  • Επαναφορά των ΣΣΕ με υποχρεωτικότητα, κανένας μισθός κάτω από 751 ευρώ
  • Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και της φοροληστείας
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
  • Λεφτά για την Υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία

Είναι ανάγκη ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο αποφασιστικά να προετοιμάσουμε τη δική μας απάντηση, να χαράξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης, να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΗ