Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 13:26

Εκατό χρόνια ΚΚΕ, αφιέρωμα στο εργατικό κίνημα της Καλαμάτας

Εκατό χρόνια ΚΚΕ, αφιέρωμα στο εργατικό κίνημα της Καλαμάτας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 
Στο πλαίσιο των γιορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια ζωής και αγώνων του, το ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα, 4 Ιούνη, εκδήλωση στην Καλαμάτα, στο Πνευματικό Κέντρο, για τους αγώνες των εργατών ενάντια στην εργοδοσία, το αστικό κράτος, τον εργοδοτικό συνδικαλισμό. Θα μιλήσει το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Νίκος Κουτουμάνος, ενώ θα παρουσιαστεί και μουσικοθεατρικό αφιέρωμα για τους σταθμούς των εργατικών αγώνων στην περίοδο από το 1918 έως το 1950 και την ιστορική πείρα από τη δράση του εργατικού κινήματος στην Καλαμάτα. Για την επετειακή εκδήλωση της Δευτέρας μίλησε σε συνέντευξη Τύπου ο Βασίλης Μπίζας, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ...

“Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι στα πλαίσια του πανελλαδικού εορτασμού που έχει αρχίσει από την αρχή του χρόνου και θα κορυφωθεί ως το τέλος του 2018. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται 100 εκδηλώσεις σε 100 πόλεις της Ελλάδας, η μία εκ των οποίων στην Καλαμάτα”, σημείωσε ο κ. Μπίζας και συνέχισε αναφέροντας ότι το θέμα της εκδήλωσης στο Πνευματικό Κέντρο είναι: «100 χρόνια ΚΚΕ – Πρωτοπόρα δράση για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης ενάντια σε εργοδοσία, αστικό κράτος και εργοδοτικό συνδικαλισμό».

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις οχτώ το βράδυ και όπως τόνισε το κομματικό στέλεχος του ΚΚΕ “απευθύνουμε πρόσκληση, σε όλους τους εργαζόμενους, την νεολαία, κάθε λαϊκή οικογένεια να έρθει, να μάθει από το ΚΚΕ για τις θέσεις, τις προτάσεις του ΚΚΕ. Να μάθει γιατί το ΚΚΕ παραμένει το πιο νέο κόμμα. Να γνωρίσει την ιστορία του τόπου μας, που είναι άρρηκτα συνδεμένη με την ηρωική δράση των κομμουνιστών και άλλων πρωτοπόρων αγωνιστών. Να γνωρίσει ότι οι ηρωικοί αγώνες της διάρκειας του μεσοπολέμου και οι κατακτήσεις των εργαζομένων όπως ωράριο, μισθοί,  ήταν αποτέλεσμα σκληρών αντιπαραθέσεων με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς του κράτους. Να γνωρίσει ότι πάντα μέσα στο εργατικό κίνημα υπήρχε και υπάρχει η δύναμη της εργοδοσίας, που εκφράζεται ως εργοδοτικός συνδικαλισμός, που έβαζε και βάζει εμπόδια. Ότι η εργατική τάξη έγραψε ιστορία, όταν έβαλε μπροστά τις διεκδικήσεις της, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς φόβο και μοιρολατρία, όταν συσπειρώθηκε γύρω από τους κομμουνιστές και το ΚΚΕ”.
Στ.Μ.