Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018 21:42

Η ΔΕΥΑΚ έχει κέρδη 1,2 εκατ. ευρώ αλλά κόβει το νερό σε φτωχούς

Η ΔΕΥΑΚ έχει κέρδη 1,2 εκατ. ευρώ αλλά κόβει το νερό σε φτωχούς

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ δεν πρόκειται να κόβουν το νερό σε φτωχούς που δεν έχουν να πληρώσουν ούτε για τη ρύθμιση της οφειλής τους, προειδοποίησαν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Κουφαλάκος και Σταυρούλα Στραβάκου αντίστοιχα.  Τόνισαν ότι το Σωματείο είναι αποφασισμένο να δώσει αγώνα ώστε να εφαρμοστεί πραγματική κοινωνική πολιτική για αυτούς που την έχουν ανάγκη, ζήτησαν όμως και τη δική τους συμμετοχή. Ακόμη υπογράμμισαν ότι η ΔΕΥΑΚ έχει τη δυνατότητα να στηρίξει τους φτωχούς και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα του οικονομικού έτους 2017, το οποίο έκλεισε με κέρδη 1,2 εκατ. ευρώ και με ταμείο 2,73 εκατ. ευρώ…

Ο Παναγιώτης Κουφαλάκος σημείωσε ότι η κατάσταση στη ΔΕΥΑΚ είναι θλιβερή όταν προσέρχονται άνθρωποι που δεν έχουν καθόλου χρήματα και με δάκρυα στα μάτια ζητούν να μην τους αφαιρεθεί το υδρόμετρο λόγω οφειλών.

Όπως ανέφερε, μέχρι τώρα έχουν αφαιρεθεί 750 υδρόμετρα. Μεταξύ αυτών των 750 οφειλετών, είπε ο κ. Κουφαλάκος, σίγουρα θα υπάρχουν και μπαταχτσήδες, όπως τους αποκάλεσε χαρακτηριστικά, υπογράμμμισε όμως ότι υπάρχουν και φτωχοί, οικογένειες που ζουν με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, με βοήθεια από το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο κ.λπ. Αυτοί οι άνθρωποι, συνέχισε, ακόμη και αν μπορέσουν να ρυθμίσουν την οφειλή τους δεν θα καταφέρουν να την εξυπηρετήσουν όταν θα πρέπει να πληρώνουν και τους τρέχοντες λογαριασμούς και όλες τις άλλες υποχρεώσεις, όπως τη ΔΕΗ, το φαγητό του σπιτιού, το ενοίκιο ή τον ΕΝΦΙΑ κ.λπ

Το αίτημα του Σωματείου, τόνισαν οι εκπρόσωποί του, είναι να διαγραφεί το ύψος της οφειλής όσων δεν έχουν χρήματα κατά 50% και το υπόλοιπο 50% είτε να παγώσει μέχρι να βελτιωθεί η οικονομική τους κατάσταση είτε, εάν έχουν τη δυνατότητα, να το καταβάλουν με πολλές δόσεις.

Ο κ. Κουφαλάκος ανέφερε ότι το Σωματείο δύο φορές έχει φέρει το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο όμως δεν έδειξε ανταπόκριση και μάλιστα σχολίασε ότι δεν συνηγόρησαν ούτε ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου όπως επίσης ούτε οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόσθεσε ότι το Σωματείο θα ξαναφέρει το θέμα στην προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ και κάλεσε να παραστούν και οι άνθρωποι που δεν έχουν να πληρώσουν, ώστε να διεκδικήσουν μαζί με το σωματείο τη λήψη πραγματικά κοινωνικών μέτρων.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου είπαν ότι οι εργαζόμενοι θα αναλάβουν την ευθύνη και δεν θα κόβουν το νερό στους ανθρώπους που δεν έχουν λεφτά, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι το δίκαιο και προσθέτοντας ότι το δίκαιο δεν μπορεί να είναι παράνομο.

Τέλος ο Παναγιώτης Κουφαλάκος υπογράμμισε ότι η ΔΕΥΑΚ “έχει τη δυνατότητα, ας μη γελιόμαστε” να εφαρμόσει τα μέτρα που διεκδικεί το Σωματείο, τονίζοντας ότι το 2017 έκλεισε με κέρδη σχεδόν 1,2 εκατ. ευρώ και με 2,73 εκατ. ευρώ στο ταμείο.

Στ.Μ.