Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 11:30

Κινητοποίηση εργαζομένων στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ για σταθερή δουλειά

Κινητοποίηση εργαζομένων στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ για σταθερή δουλειά

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 
Εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης, ζητώντας σταθερή εργασία και όχι ολιγόμηνες συμβάσεις. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβούλιο απόφασισαν ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού…

Όπως σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας, “με μαζική συμμετοχή και συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ απάντησαν οι εργαζόμενοι στην Κυβέρνηση, που προωθεί εργασιακές σχέσεις λάστιχο και απολύσεις.

Μόνιμοι και συμβασιούχοι ενωμένοι έδωσαν δυναμικό παρών στην κινητοποίηση μέσα στην αίθουσα όπου συνεδρίαζε το Δ.Σ της ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ κι απαίτησαν σταθερές και μόνιμες σχέσεις εργασίας.

Στο αίτημα να μετατραπούν οι 8μηνες συμβάσεις που έληξαν, σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, οι εργαζόμενοι απέσπασαν μετά από διάλογο ομόφωνο ψήφισμα υπεράσπισης των σταθερών και μόνιμων σχέσεων εργασίας.

Το ομόφωνο ψήφισμα που δικαιώνει τις θέσεις του Σωματείου είναι:

Υπάρχουν τεράστια κενά στην υπηρεσία ύδρευσης - αποχέτευσης Καλαμάτας. Πάγια θέση της Διοίκησης είναι η κάλυψη αυτών των κενών να γίνεται με  προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ κι όχι με επαναλαμβανόμενες 8μηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου”.

Το Δ.Σ του Σωματείου μετά το τέλος της συνεδρίασης κάλεσε τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα ενωμένοι αξιοποιώντας το ομόφωνο ψήφισμα στην κατεύθυνση της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου”.