Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 10:34

Άρχισαν οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του Εργατικού Κέντρου και της ΓΣΕΕ

Άρχισαν οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του Εργατικού Κέντρου και της ΓΣΕΕ

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΑΒΒΑΠΟΥΛΟΣ-ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ 
Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας και της ΓΣΕΕ, οι οποίες θα κορυφωθούν το βράδυ, με τη βράβευση παλιών συνδικαλιστών, πρώην μελών διοικήσεων του Εργατικού Κέντρου και με συναυλία στο λιμάνι με τη Μαρία Φαραντούρη και τον Διονύση Σαββόπουλο. Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχει και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στην Καλαμάτα από χθες…

Στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου εξειδικευμένοι νομικοί και σύμβουλοι του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ παρέχουν πληροφόρηση σε συνταξιούχους και εργαζόμενους για ζητήματα που τους απασχολούν σχετικά με τη σύνταξη, την ασφάλιση, τις αποδοχές, άλλα δικαιώματά τους. Οι νομικοί με τους συμβούλους του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ θα βρίσκονται στο Εργατικό Κέντρο και θα απαντούν, με εχεμύθεια, στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους που τους επισκέπτονται, μέχρι τις πέντε το απόγευμα.

Στις 6:30 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο, θα ξεκινήσει η μεγάλη εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Εργατικού Κέντρου και της ΓΣΕΕ, με καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Σωτήρη Τσώνη και ομιλία από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο.

Θα ακολουθήσει ομιλία του Παναγή Κουμάντου, πρώην μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και πρώην δήμαρχος Καλαμάτας, με θέμα 100 χρόνια Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Μετά θα γίνει ομιλία με θέμα “Το μέλλον της Εργασίας” από τον επιστημονικό διευθυντή του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Γιώργο Αργείτη.

Στις 7:40 το απόγευμα η εκδήλωση θα συνεχιστεί με τη βράβευση των εξής παλιών συνδικαλιστικών στελεχών: Πέτρος Τσαπραλής, Γιώργος Μπένος, Αντώνης Βιδάλης, Αλέξανδρος Μπακής, Παναγιώτης Θεοδώρου, Παναγιώτης Κορομηλάς, Παναγής Κουμάντος, Χαράλαμπος Λαζαρακόπουλος, Αλέξανδρος Τσαρμπόπουλος, Αναστασία Τριανταφύλλου, Γιάννης Μπούρας, Ελένη Τριανταφυλλίδη, Παναγιώτης Τσουμπράκος, Παναγιώτης Κατσαμπάνης, Γιάννης Χιώτης, Γιάννης Λυριτζής, Γρηγόρης Φουρναράκος, Χρήστος Γιαννουλέας, Περικλής Κολόζης, Γιάννης Μασουρίδης, Αναστάσιος Κατσαρός, Γεώργιος Κώτσαρης, Γεώργιος Δημητρόπουλος, Γεώργιος Παπαγεωργίου, Γεώργιος Τσέκερης, Παναγιώτης Ψυλάκης, Γεώργιος Φράγκος.

Το ΠΑΜΕ έχει ανακοινώσει ότι δεν συμμετέχει στην εκδήλωση, την οποία χαρακτηρίζει καλοπληρωμένη φιέστα, τονίζοντας ότι δεν δέχεται το τσουβάλιασμα συνδικαλιστών που αγωνίστηκαν για τα ταξικά συμφέροντα με τους συνδικαλιστές που με τη στάση τους υπερασπίστηκαν τα συμφέροντα των εργοδοτών.

Η συναυλία με τον Διονύση Σαββόπουλο και τη Μαρία Φαραντούρη θα ξεκινήσει στις εννιά το βράδυ στο λιμάνι, στην προβλήτα όπου ήταν ο μεγάλος γερανός.