Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018 03:03

“Ανοσιούργημα” το όνομα του Θόδωρου Αγγελόπουλου στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας!

“Ανοσιούργημα” το όνομα του Θόδωρου Αγγελόπουλου στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας!

ΠΑΝΑΓΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΟΣ ΣΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΓΣΕΕ-ΕΚΚ 
Με θερμό χειροκρότημα αντέδρασε το κοινό, κατά τη χθεσινοβραδινή εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας και της ΓΣΕΕ, στις αναφορές του Παναγή Κουμάντου ότι πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα η “απαράδεκτη πινακίδα” με το όνομα του Θόδωρου Αγγελόπουλου από το αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου. Χαρακτήρισε “ανεγκέφαλους” αυτούς που αποφάσισαν “με το έτσι θέλω” να δώσουν το όνομα του Θόδωρου Αγγελόπουλου στο Εργατικό Κέντρο και τόνισε ότι η πράξη αυτή αποτελεί “ανοσιούργημα” από κάποιους που επιδιώκουν τη “σκόπιμη σύγχυση”, τη “νόθευση των εργατικών αγώνων” και το “διασυρμό της εργατικής τάξης”. Τόνισε ότι το αμφιθέατρο πρέπει άμεσα να πάρει το όνομα ενός από τους μεγάλους αγωνιστές του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος της Καλαμάτας…

Σημειώνεται ότι οι πινακίδες στο Εργατικό Κέντρο με το όνομα του Θόδωρου Αγγελόπουλου είχαν καλυφθεί από παλιά λάβαρα σωματείων του Εργατικού Κέντρου και από αφίσες με κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ.


Η επιγραφή "Δήμος Καλαμάτας Αμφιθέατρο Θόδωρος Αγγελόπουλος" καλυμμένη με αφίσες από κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ

Ο Παναγής Κουμάντος στη χθεσινή εκδήλωση, παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου, ήταν ομιλητής και το θέμα του ήταν η ιστορία των 100 χρόνων του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Σε ό,τι αφορά την ονομασία του αμφιθεάτρου ο Παναγής Κουμάντος, πρώην δήμαρχος Καλαμάτας και μέλος παλαιότερης διοίκησης του Εργατικού Κέντρου είπε: “Προσωπικά δεν επιθυμώ να παρευρεθώ ξανά στην παρούσα αίθουσα συνεδρίων του Εργατικού μας Κέντρου που φέρει το όνομα θεατρανθρώπου. Έτσι, ένας θεατράνθρωπος... Του οποίου βέβαια τιμώ τη παρουσία και δράση του στον πολιτισμό. Αλλά κάποιοι ανεγκέφαλοι αποφάσισαν με το έτσι θέλω να θέσουν το όνομά του σε λάθος τόπο. Δεν γνωρίζω αν οι εμπνευστές αυτού του ανοσιουργήματος είχαν την πρόθεση να νοθεύσουν τους εργατικούς αγώνες και να προσβάλουν βάναυσα τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν στον ιερό αγώνα. Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα Καλαμάτας δεν θα επιτρέψει στους πλαστογράφους της ιστορίας να φέρουν σκόπιμη σύγχυση και να διασύρουν την εργατική τάξη. Στην Καλαμάτα σας διαβεβαιώνω υπεύθυνα υπάρχει πλήθος από αίθουσες ιδιοκτησίας του Δημοσίου και του Δήμου Καλαμάτας που μπορούν να τις βαφτίσουν με όποιο όνομα των ανθρώπων του θεάματος επιθυμούν. Στο όνομα λοιπόν της ιερής μνήμης των αγωνιστών, που έθεσαν τη ζωή τους ενέχυρο στην τιμημένη πάλη και τα δίκαια του εργάτη, η εργατοϋπαλληλική τάξη της Καλαμάτας χωρίς -είμαι σίγουρος- παραταξιακές εξαιρέσεις απαιτεί την άμεση απομάκρυνση της απαράδεκτης πινακίδας από την είσοδο του Εργατικού Κέντρου.

Υπάρχει πλήθος αγωνιστών, όπως για παράδειγμα ο Γαβριήλ Νικολόπουλος, ο Ξενάκης, ο Μουσουράκος, ο Γεωργαντάκης, ο Σπηλιώτης, που περιμένουν ακόμα με υπομονή να τιμηθεί η μνήμη τους σε μία νέα πινακίδα στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, στο δικό τους σπίτι που θα φέρει το όνομά τους”.

Στ.Μ.