Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 10:34

Η Καλαμάτα η πιο ισχυρή υποψηφιότητα για το Πανελλαδικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ τον Μάρτη του 2019

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρης Τσώνης με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο, κατά τις εκδηλώσεις της περασμένης εβδομάδας για τον γιορτασμό των 100 χρόνων του Εργατικού Κέντρου και της ΓΣΕΕ Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Σωτήρης Τσώνης με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο, κατά τις εκδηλώσεις της περασμένης εβδομάδας για τον γιορτασμό των 100 χρόνων του Εργατικού Κέντρου και της ΓΣΕΕ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ 
Την πιο δυνατή υποψηφιότητα αποτελεί η Καλαμάτα για τη διεξαγωγή, τον Μάρτιο του 2019, του Πανελλαδικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας). Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η διοίκηση της ΓΣΕΕ έμεινε εντελώς ικανοποιημένη από την εκδήλωση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, την περασμένη εβδομάδα, για τον γιορτασμό των 100 χρόνων του Εργατικού Κέντρου και της ΓΣΕΕ και από την κοσμοπλημμύρα που σημειώθηκε στο λιμάνι, στη συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη και του Διονύση Σαββόπουλου...

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη διοργάνωση με περίπου 500 συνέδρους, άλλα 200 άτομα περίπου από ξένα συνδικάτα και δημοσιογράφους, η οποία μάλιστα θα διεξαχθεί ενώ θα κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τις ευρωεκλογές και ενδεχομένως τις εθνικές εκλογές.

Εάν οριστικοποιηθεί η απόφαση για τη διεξαγωγή του συνεδρίου στην Καλαμάτα, η οικονομική ένεση για την τουριστική οικονομία της πόλης θα είναι σημαντική, δεδομένου ότι σε μια περίοδο χωρίς ιδιαίτερη κίνηση θα γεμίσουν τα ξενοδοχεία της πόλης.

Πέραν αυτού όμως, τα συνέδρια της ΓΣΕΕ αποτελούν μεγάλη εκδήλωση για την πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος, διαμορφώνουν πολλές φορές τις εξελίξεις για την πορεία των συνδικάτων. Επίσης στα συνέδρια της ΓΣΕΕ προσέρχονται συνήθως κορυφαία στελέχη των κομμάτων για τους χαιρετισμούς τους και από αυτή την πλευρά έχουν και σημαντική πολιτική σημασία.

Στ.Μ.