Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 21:22

Και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει ομόφωνα τον δήμαρχο Καλαμάτας

Και το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει ομόφωνα τον δήμαρχο Καλαμάτας

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 
Με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει και καταδικάζει ως παράνομες και αυθαίρετες αποφάσεις του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, για παύσεις προϊσταμένων, όπως του Νίκου Πατσαρίνου, για ανάθεση παράλληλων καθηκόντων σε υπαλλήλους και για περικοπή των νόμιμων αδειών του προσωπικού. Την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου παρουσίασε, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Φαββατάς…

Όπως τόνισε ο κ. Φαββατάς, η παύση προϊσταμένων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και όχι του κάθε δημάρχου, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το ορίζει ο νόμος και πως κανένας δήμαρχος δεν είναι πάνω από το νόμο.

Ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ σχολίασε ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας διοικεί κατ’ αυτό τον τρόπο επειδή το εκλογικό σύστημα που ίσχυε μέχρι τώρα τον έκανε να αισθάνεται κυρίαρχος.

Ο κ. Φαββατάς δήλωσε ακόμη ότι το Νομαρχιακό Τμήμα είχε συνάντηση συνάντηση με το δήμαρχο Καλαμάτας από τον οποίο ζήτησε την τήρηση της νομιμότητας σε ό,τι αφορα την παύση προϊσταμένων, την ανάθεση παράλληλων καθηκόντων και την περικοπή της κανονικής άδειας που δικαιούται το προσωπικό. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, ο δήμαρχος δεν δέχτηκε τα ζητήματα που του έθεσαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων, ωστόσο αναγνώρισε ότι η παύση προϊσταμένων δεν είναι νόμιμη!

Τέλος ο κ. Φαββατάς υπενθύμισε ότι με ομόφωνη απόφαση το Σωματείο Εργαζομένων στους Δήμους της Μεσσηνίας έχει επίσης καταγγείλει και καταδικάσει την απόφαση του δημάρχου Καλαμάτας για την παύση του Νίκου Πατσαρίνου ως προϊσταμένου, όπως επίσης το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει ομόφωνα ζητήσει την τήρηση της νομιμότητας, ενώ και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας με ομόφωνη απόφασή της έχει εκφράσει τη συμπαράστασή της στο Νίκο Πατσαρίνο.

ΚΔΑΠ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Ο Δημήτρης Φαββατάς παρουσίασε ακόμη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, με την οποία ζητείται η επανεξέταση του νόμου ο οποίος αποκλείει τα παιδιά των μητέρων που εργάζονται στο Δημόσιο από την εγγραφή τους στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ). Ο κ. Φαββατάς υπογράμμισε ότι πρόκειται για απαράδεκτη εξαίρεση, για παράλογη και ακατανόητη απόφαση, η οποία θα πρέπει να αλλάξει ώστε όλες οι εργαζόμενες γυναίκες να έχουν τα ίδια δικαιώματα για τα παιδιά τους.

Στ.Μ.