Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 18:53

Γιατί σταμάτησε την απεργία πείνας ο Στράτος Δασκαρόλης

Γιατί σταμάτησε την απεργία πείνας ο Στράτος Δασκαρόλης

ΑΠΑΘΕΙΑ ΚΟΣΜΟΥ - ΣΤΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ
Ο Στράτος Δασκαρόλης σταμάτησε την απεργία πείνας, την οποία έκανε επί έξι μέρες σε μια σκηνή μπροστά στα δικαστήρια της Καλαμάτας, ωστόσο σε δηλώσεις του σήμερα τόνισε ότι θα συνεχίσει να αντιστέκεται μέχρι να δικαιωθεί, επικαλούμενος το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος που λέει ότι "η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία”. Ο Στράτος Δασκαρόλης ανέφερε ότι σταμάτησε την απεργία πείνας, κατά τη διάρκεια της οποίας έχασε εφτά κιλά, απογοητευμένος από την απάθεια του κόσμου, όπως σημείωσε, αλλά και από τη στάση των συλλογικοτήτων, υπονοώντας ότι δεν του συμπαραστάθηκαν επειδή δεν τον ελέγχουν. Τόνισε όμως ότι έρχονται ακόμη πιο δύσκολα προβλήματα για τους πολίτες και αν συνεχίσουν να είναι απαθείς δεν θα μπορέσουν να τα αντιμετωπίσουν και θα τα κληροδοτήσουν στα παιδιά τους…

Ο Στράτος Δασκαρόλης επανέλαβε ότι ξεκίνησε την απεργία πείνας αντιστεκόμενος στο εκβιαστικό, όπως το χαρακτήρισε, πρόστιμο που επιβλήθηκε σε όσους δεν έχουν ασφαλισμένα τα οχήματά τους. Το πρόστιμο αυτό ανέρχεται για τα αυτοκίνητα στα 250 ευρώ και όπως ανέφερε ο κ. Δασκαρόλης, εάν δεν πληρωθεί δεν μπορεί να ανανεωθεί η ασφάλιση του οχήματος. Αυτό που ζητάει είναι να αποσυνδεθεί η ανανέωση της ασφάλειας από την προϋπόθεση πληρωμής του προστίμου, γιατί, ανέφερε, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν να πληρώσουν αυτά τα 250 ευρώ με αποτέλεσμα να μην ασφαλίζουν τα οχήματά τους και να κυκλοφορούν με αυτά σαν κλέφτες.

Είναι άδικο μέτρο,  υπογράμμισε ο Στράτος Δασκαρόλης και σημείωσε ότι με την απεργία πείνας που ξεκίνησε ήλπιζε ότι θα ευαισθητοποιούσε τον κόσμο και θα προκαλούσε μια κινητοποίηση η οποία θα εξανάγκαζε την κυβέρνηση να αποσυνδέσει το πρόστιμο από την ανανέωση της ασφάλειας του οχήματος.

Αυτό δεν έγινε, συνέχισε, αφενός επειδή όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας σημειώθηκαν τα τραγικά γεγονότα με τους νεκρούς από τη φωτιά στην Αττική με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον του κόσμου να είναι επικεντρωμένο εκεί. Αφετέρου γιατί, όπως υπογράμμισε, ο κόσμος έμεινε απαθής. Είπε ότι ελάχιστοι ήταν εκείνοι που όσο έκανε απεργία πείνας μπροστά στα δικαστήρια πήγαν να τον βρουν και να του μιλήσουν. Σχολίασε ότι δεν ενδιαφέρθηκαν ούτε οι συλλογικότητες, για τις οποίες ακόμη παρατήρησε ότι δεν τους αρέσουν οι μοναχικές μορφές αντίδρασης.

Ο Στράτος Δασκαρόλης είπε ακόμη ότι έρχονται ακόμη πιο σοβαρά προβλήματα για τους πολίτες, οι οποίοι ανέφερε ότι με την απάθεια που δείχνουν θα είναι μόνοι και δεν θα μπορέσουν να τα αντιμετωπίσουν. Ωστόσο υπογράμμισε ότι ο κόσμος έχει χρέος απέναντι στα παιδιά του να αντιδράσει, εφαρμόζοντας το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος (120 παρ.4) και τόνισε ότι ο ίδιος αυτό θα συνεχίσει να πράττει.

Στ.Μ.