Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 12:22

Απεργία την Τετάρτη στο δημόσιο τομέα για αυξήσεις, προσλήψεις, ασφαλιστικό

Δημήτρης Πράττης, Γρηγόρης Καλομοίρης, Δημήτρης Φαββατάς, Νίκος Καλόγηρος Δημήτρης Πράττης, Γρηγόρης Καλομοίρης, Δημήτρης Φαββατάς, Νίκος Καλόγηρος

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 
Σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή (Τετάρτη 14 Νοέμβρη) απεργία της ΑΔΕΔΥ καλούν τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα οι εκπρόσωποι της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι περιόδευσαν σε χώρους εργασίας. Ο Γρηγόρης Καλομοίρης, από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, ο Νίκος Καλόγηρος από το Γενικό Συμβούλιο και ο Δημήτρης Φαββατάς με τον Δημήτρη Πράττη, πρόεδρος και οργανωτικός γραμματέας του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας αντίστοιχα, σε συνέντευξη Τύπου τόνισαν ότι η μαζική συμμετοχή στην απεργία είναι επιβεβλημένη για τη διεκδίκηση κατάργησης όλων των μέτρων που πλήττουν τους εργαζόμενους…

Η αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ επισκέφθηκε και μίλησε με εργαζόμενους στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στην Καλαμάτα, στο Δήμο Καλαμάτας, στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο Γρηγόρης Καλομοίρης, πρόκειται για την πρώτη απεργία της ΑΔΕΔΥ στη μεταμνημονιακή περίοδο, μια περίοδο στην οποία υπογράμμισε ότι όχι μόνο δεν έχει καταργηθεί κανένας μνημονιακός νόμος αλλά, αντίθετα, ψηφίζονται και νέοι.

Ο Γρηγόρης Καλομοίρης δεν παρέλειψε να σχολιάσει τη στάση της ΓΣΕΕ, σημειώνοντας ότι υπονόμευσε την αυριανή απεργία αποφασίζοντας, παρά την προσπάθεια της ΑΔΕΔΥ για συμπόρευση και κοινό αγώνα, να προκηρύξει δική της απεργία σε άλλη ημερομηνία, στις 28 Νοέμβρη. Σημείωσε μάλιστα ότι σε αυτή την υπονόμευση συμμετείχε και το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Ο εκπρόσωπος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ ανέφερε ότι από την περιοδεία στους χώρους εργασίας διαπιστώθηκαν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στον ΕΦΚΑ, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην κατανομή των συντάξεων και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, πολλά κενά εκπαιδευτικών σε σχολεία, κενά οργανικών θέσεων στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου επιπλέον το προσωπικό αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την ασφάλεια του χώρου.

Τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ, υπογράμμισε ο Γρηγόρης Καλομοίρης, είναι η αύξηση των μισθών, η καταβολή των δύο μισθών που έχουν καταργηθεί (επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα, άδειας), η κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό, η πρόσληψη προσωπικού για τους τομείς της παιδείας, της υγείας και για τις υπηρεσίες που έχουν προβλήματα ελλείψεων.

Ιδιαίτερα για το ασφαλιστικό ο Γρηγόρης Καλομοίρης τόνισε ότι κακώς η συζήτηση στα Μέσα Ενημέρωσης επικεντρώνεται στο αν θα ανασταλεί η περικοπή των συντάξεων και δεν περιλαμβάνει και το θέμα των τεράστιων περικοπών που έχουν υποστεί οι νέοι συνταξιούχοι με το Νόμο Κατρούγκαλου.

Ο Δημήτρης Φαββατάς από την πλευρά του επίσης κάλεσε όλους τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα να συμμετέχουν στην αυριανή απεργία και στις κινητοποιήσεις που έχουν διοργανωθεί από διάφορους συνδικαλιστικούς φορείς. Σημειώνεται ότι το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ δεν έχει διοργανώσει απεργιακή συγκέντρωση.

Τέλος ο Δημήτρης Πράττης τόνισε ότι επιβάλλεται να υπάρξει ενότητα στη δράση, επικρίνοντας τη στάση της ΓΣΕΕ, ενώ σχολίασε πως η σημερινή γενιά εργαζομένων είναι η πρώτη που δεν θα αφήσει τίποτα στις επόμενες γενιές, σε σχέση με την ίδια ή και τις προηγούμενες που πήραν από τις προηγούμενες γενιές συγκεκριμένες εργασιακές και ασφαλιστικές κατακτήσεις.

Στ.Μ.