Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 22:09

Τα Σωματεία των συνταξιούχων καλούν στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και έξω από το Μαξίμου

Θανάσης Γεωργαντάς, Παναγιώτης Θεοδώρου, Θεόδωρος Μάντζος, Λάζαρος Λαζαρακόπουλος Θανάσης Γεωργαντάς, Παναγιώτης Θεοδώρου, Θεόδωρος Μάντζος, Λάζαρος Λαζαρακόπουλος

ΣΑΒΒΑΤΟ-ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ 
Αγωνιστικές προτροπές από τους εκπροσώπους των συνταξιουχικών σωματείων της Μεσσηνίας, που καλούν όλους τους συναδέλφους τους να συμμετέχουν δυναμικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του Σαββάτου, 15 Δεκέμβρη, στην πλατεία Συντάγματος και στην πορεία που θα ακολουθήσει μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου, με αίτημα την επαναφορά όσων τους έχουν αφαιρεθεί και έχουν δουλέψει γι’ αυτά…

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο εκπρόσωπος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας Παναγιώτης Θεοδώρου, ο εκπρόσωπος του Σωματείου Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Θανάσης Γεωργαντάς, ο εκπρόσωπος του Σωματείου Συνταξιούχων ΔΕΚΟ και Τραπεζών Λάζαρος Λαζαρακόπουλος και ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ Θεόδωρος Μάντζος, τόνισαν ότι μόνο με τους αγώνες οι συνταξιούχοι μπορούν να πάρουν πίσω όσα δικαιούνται και υπογράμμισαν ότι δεν υπάρχει δικαιολογία μη συμμετοχής στην πανελλαδική κινητοποίηση του Σαββάτου.

Ο Παναγιώτης Θεοδώρου σημείωσε οι συνταξιούχοι που ενδιαφέρονται να μεταβούν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο δωρεάν με τα λεωφορεία που θα μισθωθούν πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι την Πέμπτη, τηλεφωνώντας στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, στον αριθμό 2721090411. Η αναχώρηση θα γίνει στις οχτώ το πρωί του Σαββάτου από τη γέφυρα του παλιού ΟΤΕ.

Ακόμη ο κ. Θεοδώρου υπογράμμισε ότι οι συνταξιούχοι απαιτούν επιστροφή των αφαιρεθέντων με πολιτική απόφαση, όπως με πολιτική απόφαση αφαιρέθηκαν. Κάλεσε τους συνταξιούχους να μην προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους αλλά να δώσουν τον αγώνα με τους συνδικαλιστικούς τους φορείς, τονίζοντας ότι μέχρι τώρα ο αγώνας έχει αποδώσει και χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στη μη εφαρμογή της μείωσης των συντάξεων από την κυβέρνηση. Επισήμανε ακόμη ότι υπάρχουν πληροφορίες για την καταβολή κάποιου είδους δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους συνταξιούχους, το οποίο σημείωσε ότι είναι καλοδεχούμενο. Τα αιτήματα των συνταξιούχων, πρόσθεσε, είναι να μην γίνει καμία μείωση των συντάξεων μέσω της προσωπικής διαφοράς, να καθοριστεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360, να μην μειωθούν το αφορολόγητο και τα οικογενειακά επιδόματα, το ΕΚΑΣ και οι συντάξεις χηρείας, να αποδοθούν άμεσα τα δώρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα, να αποδοθεί σύνταξη σε όσους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ στο ύψος των ποσών που έχουν πληρώσει.

Ο Θανάσης Γεωργαντάς τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγεί σε νέα σφαγή τους συνταξιούχους με τις νέες μειώσεις που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου, ζητώντας την κατάργησή του. Κάλεσε τους συνταξιούχους να διεκδικήσουν όλοι μαζί όσα τους έχουν αφαιρέσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ο Λάζαρος Λαζαρακόπουλος πρόσθεσε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ μπορεί να χειροκρότησαν στη Βουλή για τη μη περικοπή της προσωπικής διαφοράς ωστόσο προσπαθούν να κρύψουν ότι: Το νομοσχέδιο δεν καταργεί τις τεράστιες περικοπές που έχουν γίνει. Δεν αναιρεί τις μεγάλες μειώσεις στις νέες συντάξεις. Δεν διασφαλίζει σε μόνιμη βάση τους συνταξιούχους. Παγώνει όλες τις συντάξεις για τα επόμενα τέσσερα χρόνια τουλάχιστον.

Τέλος ο  Θεόδωρος Μάντζος τόνισε ότι η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων έχει επιτύχει συγκεκριμένες θετικά αποτελέσματα με τις δεκάδες κινητοποιήσεις που έχει πραγματοποιήσει. Ανέφερε ότι οι συνταξιούχοι πρέπει να πλαισιώσουν τις κινητοποιήσεις αυτές για να επιτύχουν όλα όσα δικαιούνται, υπογραμμίζοντας ότι είναι τραγικό λάθος η στάση “δεν βαριέσαι τώρα, δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα”. Ακόμη είπε ότι δεν είναι τυχαίο πως στη Συντονιστική Επιτροπή ζήτησαν και εντάχτηκαν και οι συνταξιουχικές οργανώσεις των μηχανικών και των δικηγόρων, ενώ υπογράμμισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να βρεθούν το Σάββατο όσο το δυνατόν περισσότεροι συνταξιούχοι στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Στ.Μ.