Σάββατο, 05 Ιανουαρίου 2019 00:11

Εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ Καλαμάτας και Τριφυλίας αγωνίστηκαν μαζί για έχουν δουλειά αμεα συνάδελφοί τους

Εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ Καλαμάτας και Τριφυλίας αγωνίστηκαν μαζί για έχουν δουλειά αμεα συνάδελφοί τους

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
Παράδειγμα αγωνιστικότητας για τα δικαιώματα των εργαζομένων αποτελεί το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας, που την Παρασκευή έδωσε στην Κυπαρισσία μια δύσκολη μάχη προκειμένου να μονιμοποιηθούν, όπως δικαιούνται, συνάδελφοί τους αμέα, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες…

Στη μάχη συμμετείχαν εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Τριφυλίας αλλά και της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, οι οποίοι κατάφεραν για δεύτερη φορά να εμποδίσουν τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Τριφυλίας, το οποίο δεν δεχόταν να συζητήσει την εισήγηση της Υπηρεσίας για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων αμέα που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Τελικά κατάφεραν να πάρουν τη δέσμευση ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Τριφυλίας θα συνεδριάσει στην Κυπαρισσία για τη μονιμοποίηση αυτών των εργαζομένων την ερχόμενη Δευτέρα.

Το Σωματείο σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του: “Για δεύτερη φορά δεν κατάφερε να συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Κυπαρισσίας ύστερα από κινητοποίηση του Σωματείου. Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση του Σωματείου και δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί  η συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑ Τριφυλίας, όπως είχαν προειδοποιήσει την Διοίκηση μέσω του τύπου. Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης όσο και σύμβουλοι της πλειοψηφίας και μειοψηφίας αρνούνταν επίμονα να συζητήσουν  την εισήγηση της Υπηρεσίας για μονιμοποίηση συμβασιούχων Α.Μ.Ε.Α, όπως ο Νόμος ορίζει και δίνει το δικαίωμα μονιμοποίησης τους αν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι εργαζόμενοι κρατώντας πανό με σύνθημα “Μόνιμη και σταθερή δουλειά τώρα” διέκοψαν  την πραγματοποίηση της συνεδρίασης και προχώρησαν στην κατάληψη του γραφείου όπου προσπαθούσαν να συνεδριάσουν στο πόδι.

Ο Πρόεδρος, ύστερα από την εξέλιξη αυτή, συγκάλεσε νέα συνεδρίαση, για τη Δευτέρα το μεσημέρι, με μοναδικό θέμα: Μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου για τους συναδέλφους ΑΜΕΑ.

Μετά το τέλος της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι συναντηθήκαμε και κάναμε εκτίμηση της κινητοποίησης βγάζοντας το παρακάτω συμπέρασμα:

Έχουμε την δύναμη να ανατρέψουμε πολιτικές αν το αποφασίσουμε να κινητοποιηθούμε ενωμένοι σε ταξική κατεύθυνση, συντονισμένοι με σχέδιο και οργάνωση μέσα από το σωματείο μας.

Δύναμη μας η ενότητα και αλληλεγγύη. Σήμερα το αποδείξαμε. Συνάδελφοι από την ΔΕΥΑ Καλαμάτας, θυσιάζοντας μία ημέρα από την κανονική τους  άδεια, βρέθηκαν στην Κυπαρισσία, ενώθηκαν με τους εργαζόμενους στην ΔΕΥΑ Τριφυλίας και έδωσαν την μάχη για μονιμοποίηση των συναδέλφων τους.

Η εμπειρία αυτή αποτελεί παρακαταθήκη για τους αγώνες που έρχονται: Για μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας”.