Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019 20:52

Μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου απειλήθηκε με σύλληψη γιατί ρώτησε πόσοι ψήφισαν σε Σωματείο!

Βαγγέλης Λαμπρόπουλος και Παναγιώτης Κουφαλάκος (φωτό αρχείο) Βαγγέλης Λαμπρόπουλος και Παναγιώτης Κουφαλάκος (φωτό αρχείο)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΟΥΦΑΛΑΚΟΥ 
Εκλεγμένα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας καταγγέλλουν ότι απειλήθηκαν να συλληφθούν επειδή ζήτησαν να ενημερωθούν πόσοι ψήφισαν στις εκλογές του Μεσσηνιακού Συνδικάτου Εργαζομένων! Πρόκειται για τον Βαγγέλη Λαμπρόπουλο και τον Παναγιώτη Κουφαλάκο, οι οποίοι εκπροσωπούν Σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ. Στην καταγγελία τους τα μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου τονίζουν ότι πρόκειται για ένα συμβάν που δείχνει την κατρακύλα του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού…

Ειδικότερα η καταγγελία τους έχει ως εξής: “Κατά την διαδικασία εκλογών του Μεσσηνιακού συνδικάτου εργαζομένων, ως μέλη της Διοίκησης του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Καλαμάτας, ζητήσαμε από την εφορευτική επιτροπή να μας ενημερώσει για τον αριθμό των ψηφισάντων. Μέλη του Σωματείου εμφανιζόμενοι ως εφορευτική μας αρνήθηκαν. Σήμερα, όταν απευθυνθήκαμε στην δικηγόρο, μας αρνήθηκε και απείλησε τον Βαγγέλη Λαμπρόπουλο (εκλεγμένο μέλος της διοίκησης του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Καλαμάτας), ότι θα φέρει την αστυνομία για να περάσει αυτόφωρο. Αυτή είναι η κατρακύλα του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Να φτιάχνουν σωματεία σφραγίδα, που η μόνη τους δράση είναι η εκλογή αντιπροσώπων, για να διατηρούν στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος τους εργατοπατέρες.  Έχει τεράστιες ευθύνες η δικηγόρος, η οποία έχει οριστεί για το αδιάβλητο των εκλογών και όχι για να απειλεί εκλεγμένους συνδικαλιστές. Γεννάται το ερώτημα: τι κρύβουν με το να μην λένε τον αριθμό των ψηφισάντων; Μετά από όλα αυτά, διατηρούμε επιφυλάξεις για το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας. Καλούμε τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς που τους θέλουν ψηφαλάκια για τις καρέκλες του εργατοπατερισμού. Πού ήταν όλοι αυτοί στις κινητοποιήσεις για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, στις κινητοποιήσεις για τις λευκές, κόκκινες και γαλάζιες νύκτες; Φτάνει πια, δεν πάει άλλο. Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Στις 14 Μάρτη θα πάρουν την απάντησή τους, έξω από το νόθο συνέδριο της ΓΣΕΕ που στήνουν στην Καλαμάτα. Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρόν”.