Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 23:40

“Άκουσον άκουσον” ο Δικηγορικός Σύλλογος ζήτησε 30 ευρώ για να δεχτεί καταγγελία συνδικαλιστών για μέλος του

Παναγιώτης Κουφαλάκος, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος Παναγιώτης Κουφαλάκος, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΑΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 
Καταγγελία στο Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας κατέθεσε η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας, για μέλος του που φέρεται να απείλησε ότι θα ζητήσει τη σύλληψη συνδικαλιστή, μέλους της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, όταν αυτός ζήτησε να ενημερωθεί για τον αριθμό των ψηφισάντων σε αρχαιρεσίες Σωματείου. Το ΠΑΜΕ κοινοποιεί την καταγγελία, ακόμη όμως σχολιάζει το εξής: “Άκουσον άκουσον, ζήτησαν 30 ευρώ από τον Δικηγορικό Σύλλογο για να δεχτούν την καταγγελία”...

Η καταγγελία προς το Δικηγορικό Σύλλογο, που υπογράφεται από τον Βαγγέλη Λαμπρόπουλο και τον Παναγιώτη Κουφαλάκο, μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, έχει ως εξής: “Κατά την διαδικασία εκλογών του Μεσσηνιακού συνδικάτου εργαζομένων, ως μέλη της Διοίκησης του εργατοϋπαλληλικού κέντρου, ζητήσαμε  από την εφορευτική επιτροπή να μας ενημερώσει για τον αριθμό των ψηφισάντων. Μέλη του Σωματείου εμφανιζόμενοι ως εφορευτική μας αρνήθηκαν. Όσες φορές απευθυνθήκαμε στην δικηγόρο, με ευγενικό τρόπο, αρνήθηκε να μας ενημερώσει, φθάνοντας και στο σημείο να απειλήσει τον Βαγγέλη Λαμπρόπουλο (εκλεγμένο μέλος της διοίκησης του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Καλαμάτας), ότι θα φέρει την αστυνομία για να περάσει αυτόφωρο. Έχει τεράστιες ευθύνες η δικηγόρος, η οποία έχει οριστεί για το αδιάβλητο των εκλογών και όχι για να απειλεί εκλεγμένους συνδικαλιστές.

Γεννάται το ερώτημα: τι κρύβουν με το να μην λένε τον αριθμό των ψηφισάντων; Μετά από όλα αυτά, διατηρούμε επιφυλάξεις για το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας”.