Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019 20:16

Συνδικαλιστές μπράβοι και μαϊμούδες στην πικετοφορία του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα

Συνδικαλιστές μπράβοι και μαϊμούδες στην πικετοφορία του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ 
Στο πνεύμα των ημερών, δηλαδή και του συνεδρίου της ΓΣΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 14 έως τις 17 του μήνα αλλά και των αποκριών, ήταν η πικετοφορία που πραγματοποίησε το βράδυ στο κέντρο της Καλαμάτας το ΠΑΜΕ. Ήταν μια εκδήλωση που κατήγγειλε αυτό που υποστηρίζει το ΠΑΜΕ, ότι δηλαδή στο συνέδριο της ΓΣΕΕ έχουν εκλεγεί ως σύνεδροι “νόθοι” συνδικαλιστές με κάλπικες διαδικασίες καθώς και εργοδότες ή εκπρόσωποι των εργοδοτών, στο πλαίσιο του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού για το πέρασμα των αντεργατικών μέτρων. Έτσι λοιπόν μπροστά στην πικετοφορία ήταν διαδηλωτές ντυμένοι μαϊμούδες, μπράβοι και εργοδότες…

Συγκεκριμένα, ένας διαδηλωτής φορούσε στολή και μάσκα μαϊμούς ενώ είχε πινακίδα που έγραφε “αντιπρόσωπος-σύνεδρος 37ου συνεδρίου ΓΣΕΕ”, άλλος ήταν ντυμένος εργοδότης και η πινακίδα του έγραφε “Καραγεωργόπουλος, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΓΣΕΕ, πρόεδρος Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Ανώνυμης Εταιρείας “Πήγασος Φόρουμ”, εργοδότης-συνδικαλιστής”. Άλλος διαδηλωτής ήταν ντυμένος μπράβος και η δική του πινακίδα έγραφε “Μπράβος, προστάτης 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ”.

Κατά τα άλλα, κατά την πικετοφορία οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως “Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών”, ενώ καλούσαν τον κόσμο στη συγκέντρωση που οργανώνεται για την άλλη Πέμπτη, 13 Μάρτη, έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, με αίτημα την πραγματοποίηση του συνεδρίου της ΓΣΕΕ χωρίς τη συμμετοχή των “νόθων” και εργοδοτών αντιπροσώπων.

Στ.Μ.