Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 00:47

Για τη στάση των δυνάμεων της ΛΑΕ στο Εργατικό Κέντρο και το συνέδριο της ΓΣΕΕ

Για τη στάση των δυνάμεων της ΛΑΕ στο Εργατικό Κέντρο και το συνέδριο της ΓΣΕΕ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 
Δημοσιεύτηκε μια ανακοίνωση που υπογραφόταν από τα σωματεία: "Παμεσσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων", "Ελαιοχρωματιστές", "εργαζομένων στο ΚΤΕΛ", η οποία κατήγγελλε το ΠΑΜΕ, υιοθετώντας όλα τα αισχρά επιχειρήματα που κυκλοφορούν αυτές τις ημέρες. Μεταξύ άλλων έγραφαν περί: "τραμπούκοι του ΠΑΜΕ…. που κυκλοφορούν ομάδες μέσα στα σκοτάδια …. τραμπουκίζουν καθαρίστριες …. διαλύουν συνέδρια εργαζομένων….. ότι δεν χειραγωγούν το καταστρέφουν". Μάλιστα αυτή η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε με πολύ μεγάλη ευκολία στο κεντρικό τύπο, όπως "ΝΕΑ", "In.gr" κτλ, γιατί ο κοινός εχθρός είναι το ΠΑΜΕ!...

Ενορχηστρωτής αυτής της ανακοίνωσης είναι ο Γιώργος Κανέλλης, στέλεχος της ΛΑΕ και γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Μάλιστα για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης ούτε καν συνεδρίασαν τα ΔΣ των σωματείων που υπογράφουν.

Το στέλεχος της ΛΑΕ, κατά τα άλλα "αριστερός", αντί να καταδικάσει την νοθεία που εξελίσσεται μπροστά στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ με την επιβολή νόθων αντιπροσώπων, την προσπάθεια της εργοδοσίας να έχει φυσική παρουσία μέσα στο Συνέδριο, τις δυνάμεις των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν τα πάντα ώστε να συνεχίσει η ΓΣΕΕ να είναι στήριγμα της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ. Που οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εδώ και καιρό αποκαλύπτουν και εμποδίζουν αυτούς τους σχεδιασμούς.

Αυτή είναι η κατρακύλα της ΛΑΕ στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα που συνδιοικεί τόσα χρόνια με την ΝΔ στο Ε.Κ.Καλαμάτας. Στηρίζει το σχέδιο εργοδοσίας - μηχανισμών για αλλοίωση των συσχετισμών με στόχο η ΓΣΕΕ να παραμείνει στήριγμα των εργοδοτών και των κυβερνήσεων. Μάλιστα παίρνει και συγκεκριμένο καταμερισμό, δίνοντας "αριστερό άλλοθι".

Καλούμε όλα τα σωματεία της πόλης, όλους τους εργατοϋπαλλήλους να δώσουν μαζικό παρόν στην μεγάλη συγκέντρωση την Πέμπτη, 14 Μάρτη, στις 18:30, έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνουμε στους εργαζόμενους που είναι μέλη στα συγκεκριμένα σωματεία που φέρονται να καταγγέλλουν το ΠΑΜΕ. Τους καλούμε να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να σκεφτούν ότι αυτό που κρίνεται είναι τι εργατικό κίνημα θα υπάρχει.

Αν η ΓΣΕΕ θα παραμείνει ένας εργοδοτικός μηχανισμός, μιας κάστας γραφειοκρατών συνδικαλιστών που αμείβονται με παχυλούς μισθούς και παχυλές συνδικαλιστικές συντάξεις, εργατοπατέρων, πολλοί εργοδότες οι ίδιοι, ξεκομμένοι από τα πραγματικά προβλήματα και βάσανα των εργαζομένων. Ή η ΓΣΕΕ θα γίνει πραγματική οργάνωση εργατών, αποκούμπι των αγώνων για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Αν τα συνέδρια των εργατών θα γίνονται από εκλεγμένους εργάτες ή με την αστυνομία, την ασφάλεια και με ένοπλους μπράβους της νύχτας όπως έγινε στο τελευταίο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Για αυτό βοά ο τόπος. Οι μόνοι που το αρνούνται είναι ο Καραγεωργόπουλος - πρόεδρος της Ομοσπονδίας - που προσέλαβε τους μπράβους και ο Κανέλλης που δεν τους είδε!!!

Αυτό αφορά κάθε εργαζόμενο που σήμερα δίνει την μάχη της επιβίωσης ενάντια στις συνέπειες από την αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων και εργοδοσίας. Αφορά όμως και το μέλλον των παιδιών μας.

Όλοι μαζί να βροντοφωνάξουμε "έξω οι νόθοι και η εργοδοσία - ΓΣΕΕ εργατών και όχι των εργοδοτών"