Τετάρτη, 29 Μαϊος 2019 16:38

Κινητοποιήσεις και κρυφτό στη ΔΕΥΑΚ λόγω της απόλυσης συμβασιούχων

Κινητοποιήσεις και κρυφτό στη ΔΕΥΑΚ λόγω της απόλυσης συμβασιούχων

Κάτω από τη σκιά ενός δέντρου και χωρίς να προσκληθεί ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το Σωματείο, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ! Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία,  οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚ απέκλεισαν τα γραφεία της ΔΕΥΑΚ, ώστε να μην συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο, διαμαρτυρόμενοι για την απόλυση 26 συμβασιούχων. Ωστόσο το Διοικητικό Συμβούλιο δεν πτοήθηκε και συνεδρίασε στο ύπαιθρο, κάτω από ένα δέντρο, χωρίς να προσκληθεί ο εκπρόσωπος των εργαζομένων και χωρίς να συζητηθεί η πρόταση του Σωματείου για τη μετατροπή των συμβάσεων των υπό απόλυση εργαζομένων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου...

Ειδικότερα, η καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένους στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας έχει ως εξής: “Η Απερχόμενη διοίκηση του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ, της Δημοτικής αρχής του κυρίου Νίκα, χωρίς καμία ευαισθησία προχωρά σε απόλυση 26 συμβασιούχων εργαζομένων. Το Σωματείο δια της νομικής εκπροσώπου του,  κατέθεσε τεκμηριωμένη νομική κάλυψη για την παραμονή των εργαζομένων και την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Οι εργαζόμενοι με κινητοποίηση κατά την ώρα που ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί το ΔΣ, αποκλείοντας το κτήριο όπου θα γινόταν η συνεδρίαση.

Οι σύμβουλοι διά της νομικής τους εκπροσώπησης, αγνόησαν την νομιμότητα της συνεδρίασης εν αγνοία του εκπροσώπου των εργαζομένων μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ και κάτω από δέντρο με σκιά αποφάσισαν παράνομα την έγκριση του έκτακτου θέματος σε προεκλογική περίοδο: Κεντρικός συλλεκτήρας ζώνη 1 Καλαμάτας, Έγκριση μελέτης και τευχών δημοπράτησης, κατάρτιση όρων διακήρυξης.

Οι εργαζόμενοι έχουμε βγάλει τα συμπεράσματα μας. Μόνο με αγώνα και πάλη μέσα από τα σωματεία θα έχουμε κατακτήσεις, δεν περιμένουμε τίποτα από Δημοτικές αρχές υλοποίησης πολιτικών ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους υπερασπίζοντας πάντα τα δικαιώματα της τάξης μας, όπως μέχρι τώρα έχουμε κάνει με επιτυχία.

Φυσικά θα υπάρξει καταγγελία στην αποκεντρωμένη για την προσβολή της συγκεκριμένης μη νόμιμης απόφασης”.