Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 12:12

Συμπαράσταση στους 26 της ΔΕΥΑΚ και από την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση του Εργατικού Κέντρου

Συμπαράσταση στους 26 της ΔΕΥΑΚ και από την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση του Εργατικού Κέντρου

“ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ” 
Αυξάνονται καθημερινά οι συνδικαλιστικοί και άλλοι φορείς που εκδηλώνουν τη συμπαράστασή τους στους 26 της ΔΕΥΑΚ, τους εργαζόμενους που απολύθηκαν μετά από 3,5 χρόνια δουλειάς και μετά από συνεχόμενες παρατάσεις των συμβάσεών τους. Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, δεδομένου ότι όλοι αναγνωρίζουν πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Τη συμπαράστασή της στους 26 εκφράζει με ανακοίνωσή της και η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Μεσσηνίας, η δεύτερη σε δύναμη παράταξη του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο Παμμεσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Ελαιοχρωματιστών και Κοσμηματογράφων Ν. Μεσσηνίας, το Σωματείο Εργαζομένων Υπεραστικών και Αστικών Λεωφορείων Ν. Μεσσηνίας

Ειδικότερα η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση “εκφράζει την συμπαράστασή  της στον αγώνα των 26 συμβασιούχων της ΔΕΥΑΚ που όλο αυτό το διάστημα αγωνίζονται για την μονιμοποίησή τους. Πρέπει επιτέλους να δοθεί ένα τέλος στην εργασιακή ανασφάλεια που βιώνουν τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους με την μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, δια της συνομολόγησης-αποδοχής μέσω της Δικαστικής οδού από τη δημοτική αρχή.

Οι εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και καλύπτουν εδώ και 3,5 χρόνια με επαναλαμβανόμενες παρατάσεις της σύμβασής τους, πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ΔΕΥΑΚ.

Επιβάλλεται η δημοτική αρχή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποκαταστήσει αυτήν την αδικία προς τους 26 συμβασιούχους, οι οποίοι έχουν εξαρτήσει την επιβίωση των οικογενειών τους από αυτήν την εργασία. Ιδιαίτερα δε για ορισμένους που  βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, η απόλυση τούς καταδικάζει σε μόνιμη ανεργία.

Δεν πρέπει να μπαίνει πάνω από την επιβίωση των συναδέλφων μας καμία  ψηφοθηρική συναλλαγή και καμία μικροπολιτική σκοπιμότητα. 

Η δημοτική αρχή, ας πάρει παράδειγμα από τις δράσεις άλλων δήμων, με πιο πρόσφατη αυτή του δήμου Πατρέων, που μέσω της δικαστικής οδού κατάφεραν να αναστείλουν παρόμοιες απολύσεις.

Στόχος της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ, είναι η μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Στεκόμαστε λοιπόν σύμμαχοι σε κάθε δίκαιη εργατική διεκδίκηση”.

Παμμεσηνιακός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Σωματείο Ελαιοχρωματιστών και Κοσμηματογράφων Ν. Μεσσηνίας
Σωματείο Εργαζομένων Υπεραστικών και Αστικών Λεωφορείων Ν.Μεσσηνίας