Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 10:46

Αντίδραση του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή

Αντίδραση του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή

“Δεν τους χαρίζουμε τις Κυριακές μας. Όχι στα ωράρια λάστιχο”, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου, για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 25 Νοέμβρη, στο πλαίσιο της Black Friday, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος…

“Οι μεγαλέμποροι αποφάσισαν ότι πρέπει να ανοίξουν τα καταστήματα μια Κυριακή μες στον Νοέμβρη και η κυβέρνηση ικανοποίησε την απαίτηση τους. Τελικά με τροπολογία αποφάσισαν το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 27 Νοέμβρη δένοντας τη με τη λεγόμενη "black Friday"”, είπε ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος και περιέγραψε την κατάσταση που βιώνουν οι εμποροϋπάλληλοι “με ατελείωτα ωράρια, χωρίς ρεπό, έρμαια των ορέξεων των μεγαλοεργοδοτών, χάρις τους νόμους που έχουν ψηφίσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις με αποκορύφωμα το νόμο Χατζηδάκη”.

Παρόλη αυτή την κατάσταση όμως, συνέχισε ο κ. Λαμπρόπουλος, “η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας έχει άλλα ζητήματα που την απασχολούν, μακριά από τις αγωνίες των εργαζομένων, όπως φάνηκε από τις πρόσφατες κοκορομαχίες στα μέσα ενημέρωσης. Μπροστά στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας ασχολούνται με τις καρέκλες τους και όχι με τα προβλήματα των εργαζομένων”.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας, έθεσε τα αιτήματα τονίζοντας συγκεκριμένα: “Σήμερα είναι ώρα ευθύνης για όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο να οργανωθούμε στο σωματείο και να διεκδικήσουμε:

  •       Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, σταθερή εργασία για όλους, μείωση του εργάσιμου χρόνου. Καθορισμένο ωράριο με βάση την Συλλογική Σύμβαση.
  •       Μετατροπή όλων των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους.●       Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  •       Αυστηρό καθορισμό πόστων και αρμοδιοτήτων ανά ειδικότητα.
  •       Μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας με κυλιόμενα ρεπό και σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες.
  •       Απαγόρευση των σπαστών ωραρίων.
  •       Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  •       Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα. Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.  
  •       Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Όλα αυτά μπορούμε με όπλο το σωματείο μας, τους αγώνες μας, την αλληλεγγύη μας, να τα κατακτήσουμε.

Γιατί μπορούμε και πρέπει να έχουμε αυτά που μας αξίζουν”.

Στ.Μ.