Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022 11:23

Εντείνεται η αντιπαράθεση στο Εργατικό Κέντρο - Ασφαλιστικά μέτρα τη Δευτέρα για τη μη εγγραφή Σωματείου

Εντείνεται η αντιπαράθεση στο Εργατικό Κέντρο - Ασφαλιστικά μέτρα τη Δευτέρα για τη μη εγγραφή Σωματείου

ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ "ΜΗΧΑΝΟΡΡΑΦΙΕΣ" ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ 
Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος και ο γραμματέας του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, το οποίο με απόφαση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου δεν γράφτηκε στη δύναμή του, Άρης Κομπότης, σε συνέντευξη Τύπου μίλησαν για “μηχανορραφίες” της πλειοψηφίας ενόψη των εκλογών, για Σωματείο “φάντασμα”, που φτιάχτηκε σε χρόνο ρεκόρ από τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και το οποίο γράφτηκε από την πλειοψηφία στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου, καθώς και για συμμετοχή σε όλα αυτά και του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του γραμματέα του Εργατικού Κέντρου, που οι δύο συνδικαλιστές λένε ότι στηρίζεται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επίσης οι δύο συνδικαλιστές κάλεσαν στην εκδήλωση-συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, στις εφτά το απόγευμα, με θέμα “Ποιοι είναι οι όροι και οι προϋποθέσεις για ένα νικηφόρο εργατικό κίνημα; Συνέδριο Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας: Απαρχή νέων αγώνων ή παζάρια για την διαμόρφωση του νέου εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού;”...

Σε ό,τι αφορά το Σωματείο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών τη Δευτέρα θα συζητηθεί στο δικαστήριο αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της απόφασης της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου σχετικά με τη μη εγγραφή του. 


Αρης Κομπότης, Βαγγέλης Λαμπρόπουλος

Στη συνέντευξη Τύπου ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος, από το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, σημείωσε συγκεκριμένα ότι “η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας ασχολείται με μηχανορραφίες για να διαμορφώσουν συσχετισμούς και να συνεχίσουν να διατηρούν τις αργόμισθες θέσεις τους πάνω στις πλάτες μας.

Έφτασαν στο σημείο να φτιάξουν ένα σωματείο "Εμπορίου - Υπηρεσιών Περιφέρειας Πελοποννήσου" σε χρόνο "ρεκόρ" κατευθείαν από τα γραφεία της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ, με γενική συνέλευση 2 ατόμων και 500 μέλη φαντάσματα, που θα εμφανιστούν ως δια μαγείας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για να ψηφίσουν”.

Από την πλευρά του ο Άρης Κομπότης επανέλαβε ότι “με τις εξελίξεις και τις καταγγελίες για την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, τις τελευταίες ημέρες γίνονται πιο φανερά αυτά που έχουμε καταγγείλει εδώ και καιρό. Η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας επιχειρεί να αλλοιώσει τους συσχετισμούς μπροστά στις επερχόμενο συνέδριο”.

Πρόσθεσε ότι “από την μια, η πλειοψηφία της Διοίκησης (ΝΔ με πατερίτσα ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ) έγραψε με fast track διαδικασίες ένα νέο Σωματείο, με επωνυμία "Σύλλογος εργαζομένων στο εμπόριο και την παροχή υπηρεσιών περιφέρειας Πελοποννήσου". Ένα "σωματείο" φάντασμα ουσιαστικά, το οποίο σε μόλις 10 μέρες από την ίδρυση του εμφανίζει 500 μέλη, ενώ η μόνη δημόσια μαζική του εμφάνιση είναι η Γενική Συνέλευση που έκανε με 2 άτομα (!).

Από την άλλη, για 10 μήνες καθυστερούσαν, και εν τέλει με εισήγηση του Γραμματέα (ΣΥΡΙΖΑ) αρνήθηκαν να εγγράψουν το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών. Κυνήγησαν δικαστικά από την ίδρυση του ένα αγωνιστικό Συνδικάτο, που έχει αναπτύξει δράση και παρέμβαση σε μεγάλα εργοστάσια του Νομού μας όπου επικρατούν δύσκολες συνθήκες δουλειάς. Που έχει καταγγείλει εργατικά ατυχήματα, απολύσεις, την πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ και έχει μπει μπροστά σε μια σειρά απεργιακούς αγώνες τον τελευταίο χρόνο”.

Ο κ. Κομπότης σημείωσε επίσης ότι η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου “διευκολύνει μόνο τα σωματεία που ο μόνος σκοπός τους είναι η εκλογή αντιπροσώπων για να διατηρείται ο συσχετισμός υπέρ της. Δεν θέλουν τα σωματεία όργανα συσπείρωσης, πάλης και παρέμβασης των εργαζομένων. Θέλουν σωματεία δεξαμενές ψήφων για να εκλέγονται "αργόμισθοι" στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου. (...) Το Εργατικό Κέντρο πρέπει να είναι κέντρο αγώνα των εργαζομένων και όχι «παραμάγαζο» της κυβέρνησης και της εργοδοσίας”.

Στ.Μ.