Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023 22:04

Συζήτηση με εργαζόμενους στο υπό κατάληψη εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ - Αντιφασιστικό Στέκι Καλαμάτας

Συζήτηση με εργαζόμενους στο υπό κατάληψη εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ - Αντιφασιστικό Στέκι Καλαμάτας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΑΠΡΙΛΗ  

Εργαζόμενοι του εκπλειστηριασμένου αλλά υπό κατάληψη και αυτοδιαχείριση εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ θα βρίσκονται την Παρασκευή στην Καλαμάτα, στο Αντιφασιστικό Στέκι (Ηφαίστου 4, Ιστορικό Κέντρο) για να συζητήσουν με κόσμο που στέκεται αλληλέγγυος στον αγώνα τους. Τους εργαζόμενους έχει προσκαλέσει η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας και η συνάντηση θα γίνει στις 8.30 το βράδυ…

Η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας στο κάλεσμά της για συμμετοχή στη συνάντηση σημειώνει: “Πέρασαν 10 χρόνια (Φλεβάρης 2013) από τότε που οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ προχώρησαν στην κατάληψη του εργοστασίου και ανέλαβαν μόνοι τους την παραγωγή χωρίς αφεντικά.

Από τότε έχουν περάσει πολλά, έχοντας δεχτεί καταστολή από κράτος και κεφάλαιο με αποκορύφωμα τον πρόσφατο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό του οικοπέδου και την πώληση του σε ξένο fund.

Παρόλα αυτά συνεχίζουν να αντιστέκονται και να παράγουν έως σήμερα οικολογικά και φυσικά καθαριστικά σε προσιτές τιμές για τις λαϊκές οικογένειες.

Έτσι λοιπόν στο πλαίσιο των ποικίλων δράσεων που αναπτύσσονται το τελευταίο διάστημα, τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων της χώρας, η Αντιφασιστική Κίνηση φιλοξενεί εργαζόμενους στο κατειλημμένο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ. για την ενημέρωση και την ανάπτυξη της αλληλεγγύης”.