Τρίτη, 25 Απριλίου 2023 22:19

Η ιστορία του ελληνικού εργατικού κινήματος και η εξέγερση των λιμενεργατών στην Καλαμάτα

Δημήτρης Πράττης, Κώστας Γαλιώτος, Άρης Κτίστης Δημήτρης Πράττης, Κώστας Γαλιώτος, Άρης Κτίστης

ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ REX ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ

Κάλεσμα στους νέους και τους εργαζόμενους της Καλαμάτας να παρακολουθήσουν την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 για το εργατικό κίνημα στην Ελλάδα και στην Καλαμάτα και την εξέγερση των λιμενεργατών και μυλεργατών στο λιμάνι της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας τον Μάη του 1934, απευθύνει το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ. Είναι εκδήλωση με ειδικούς ομιλητές και εντάσσεται στον εορτασμό της επετείου της Εργατικής Πρωτομαγιάς…

Σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Γαλιώτος, Δημήτρης Πράττης και Άρης Κτίστης επισήμαναν ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «REX» στις 7.30 το απόγευμα και έχει διοργανωθεί σε συνεργασία με το Κοινωνικό Πολυκέντρο της ΑΔΕΔΥ. Για την ιστορία του ελληνικού εργατικού κινήματος θα μιλήσει ο επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Κατσορίδας, ενώ για το εργατικό κίνημα της Καλαμάτας και την εξέγερση των λιμενεργατών και μυλεργατών θα μιλήσει η ιστορικός και υπο διδάκτορας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ηρώ Δεληγιάννη.

Οι εκπρόσωποι του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥΘ τόνισαν: «Καλούμε όλους και όλες να παρακολουθήσουν τη συγκεκριμένη εκδήλωση τιμής και μνήμης στο εργατικό κίνημα γιατί η ιστορία είναι το μέλλον μας».

Σε ό,τι αφορά την Εργατική Πρωτομαγιά, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ με το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας θα διοργανώνουν απεργιακή συγκέντρωση την 1η του Μάη έξω από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου, στις 10.30 το πρωί, καθώς και πορεία με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των φονευθέντων λιμενεργατών το 1934.