Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023 19:00

Καταγγελία: Η ΔΥΠΑ ζητά από καρκινοπαθή να επιστρέψει το επίδομα ανεργίας επειδή είχε δουλειά για μια μέρα!

Καταγγελία: Η ΔΥΠΑ ζητά από καρκινοπαθή να επιστρέψει το επίδομα ανεργίας επειδή είχε δουλειά για μια μέρα!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Υπόμνημα-καταγγελία στον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη και στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ), απέστειλε το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα, για καρκινοπαθή εκπαιδευτικό, η οποία καλείται να επιστρέψει το επίδομα ανεργίας του 2022, γιατί η Υπηρεσία θεωρεί ότι είχε δουλειά, δούλεψε για μια μέρα ως εξετάστρια!...

Το υπόμνημα-καταγγελία του Συνδικάτου έχει ως εξής: Η απανθρωπιά στο μεγαλείο της! Ζητάνε πίσω το επίδομα ανεργίας του έτους 2022 από καρκινοπαθή εργαζόμενη εκπαιδευτικό αγγλικών στον ιδιωτικό τομέα.

Εργαζόμενη εκπαιδευτικός αγγλικών στην ιδιωτική εκπαίδευση, επειδή κόλλησε 1 ένσημο ως εξετάστρια προφορικών σε εξετάσεις πιστοποίησης αγγλικών τον Ιούνιο του 2022, τώρα ο ΟΑΕΔ - ΔΥΠΑ της ζητάει να επιστρέψει όλο το περσινό επίδομα ανεργίας, ποσό που φτάνει τα 1.611 ευρώ.

Η συγκεκριμένη εργαζόμενη, διεγνωσμένη με σπάνια μορφή καρκίνου, τιμωρείται επειδή "έκανε το έγκλημα" να δουλέψει 1 μέρα ως εξετάστρια προφορικών στον τομέα της και μάλιστα με νόμιμη - δηλωμένη εργασία και όχι με "μαύρη”.

Το συγκεκριμένο περιστατικό πέρα από απάνθρωπο απέναντι σε μια καρκινοπαθή γυναίκα, είναι και εκδικητικό.

Η συγκεκριμένη εργαζόμενη έχει κάνει ένσταση προς τη ΔΥΠΑ, από τις 19 Ιούνη 2023 που ζητάει να μην επιστρέψει όλο το πόσο και να διευκολυνθεί μιας και έχει επιβαρυμένα έξοδα λόγω της ασθένειας της. Ακόμα δεν έχει λάβει καμία απάντηση από την ΔΥΠΑ.

Απαιτούμε από την διοίκηση της ΔΥΠΑ και το Υπουργείο Εργασίας:

  •         Άμεσα να διευκολυνθεί η συγκεκριμένη καρκινοπαθής και να ικανοποιηθεί το αίτημα της.
  •         Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Πολύ συχνά, εργαζόμενοι - εκπαιδευτικοί ξένων γλωσσών που παίρνουν επίδομα ανεργίας τους καλοκαιρινούς μήνες, συμμετέχουν ως εξεταστές σε εξετάσεις πιστοποίησης γλωσσομάθειας. Επομένως είτε βρίσκονται στην ίδια θέση να τους ζητάνε τα λεφτά από το επίδομα πίσω, είτε αναγκάζονται να πάνε ως εξεταστές με μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Ζητάμε να υπάρξει συγκεκριμένη ρύθμιση γι' αυτές τις περιπτώσεις”.