Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023 11:19

Καταγγελίες σε Σωματεία για εργοδότες που δεν προτίθενται να τηρήσουν τη διακοπή του ντελίβερι λόγω καύσωνα

Καταγγελίες σε Σωματεία για εργοδότες που δεν προτίθενται να τηρήσουν τη διακοπή του ντελίβερι λόγω καύσωνα

“Ζητάμε πρώτα πρώτα να εφαρμοστεί η απόφαση της κυβέρνησης ώστε οι διανομείς να μην δουλέψουν από τις 12 το μεσημέρι ως τις πέντε το απόγευμα. Υπάρχουν καταγγελίες ότι εργοδότες σε αυτούς τους χώρους δεν είναι διατεθειμένοι να την τηρήσουν”, τόνισε ο γραμματέας του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας, Γιάννης Λαγογιάννης, ο οποίος με εκπροσώπους άλλων Σωματείων έκαναν παράσταση το πρωί στην Επιθεώρηση Εργασίας στην Καλαμάτα, ζητώντας τη διενέργεια ελέγχων για την τήρηση της νομοθεσίας όσον αφορά την προστασία των εργαζομένων όταν επικρατούν συνθήκες πολύ υψηλών θερμοκρασιών…

“Καλούμε τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο να μην κάνουν εκπτώσεις στα ζητήματα προστασίας της υγείας τους και να να απευθύνονται άμεσα στα Σωματεία τους” σε περιπτώσεις παραβίασης της σχετικής νομοθεσίας από τους εργοδότες τους,  τόνισε επίσης ο γραμματέας του Συνδικάτου. 

Ο κ. Λαγογιάννης σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να περιμένουν ούτε από τους εργοδότες τους ούτε από την κυβέρνηση να προστατέψουν την υγεία τους γι’ αυτό και πρέπει οι ίδιοι, με τις δικές τους παρεμβάσεις μέσα από τα Σωματεία τους να επιβάλουν την τήρηση μέτρων προστασίας τους. 

Τέλος ο πρόεδρος του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα επέμεινε ότι η Επιθεώρηση Εργασίας πρέπει να διενεργήσει ελέγχους, ενώ τόνισε ακόμη ότι οι ελεγκτικές υπηρεσίες έχουν υποβαθμιστεί, η Επιθεώρηση Εργασίας υποβαθμίστηκε σε φορέα που δεν υπάγεται στο υπουργείο Εργασίας και ζήτησε από τους εργαζόμενους να αντιδράσουν και να επανασυσταθούν οι υπηρεσίες ελέγχου. 

Στ.Μ.