Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2023 08:27

Καταγγελία για ανάλγητη συμπεριφορά εταιρείας ηλεκτρικού ρεύματος σε αυταπασχολούμενη μητέρα τεσσάρων παιδιών

Καταγγελία για ανάλγητη συμπεριφορά εταιρείας ηλεκτρικού ρεύματος σε αυταπασχολούμενη μητέρα τεσσάρων παιδιών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ)  

Τη ανάλγητη στάση εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία απειλεί να αφήσει χωρίς ρεύμα την επαγγελματική στέγη αυταπασχολούμενης μητέρας τεσσάρων παιδιών, καταγγέλλει ο Σύλλογος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας Καλαμάτας (μέλος της ΟΓΕ), ο οποίος με την ευκαιρία θέτει το ζήτημα της δεινής θέσης στην οποία έχουν βρεθεί εργατικά λαϊκά νοικοκυριά με τις πολιτικές εμπορευματοποίησης των κοινωνικών αγαθών…

 

Η καταγγελία έχει ως εξής: “Ο Σύλλογος για τα Δικαιώματα  της Γυναίκας Καλαμάτας και μέλος της ΟΓΕ καταδικάζει την αδιαλλαξία της ιδιωτικής εταιρείας ρεύματος (ο Σύλλογος κατονομάζει ποια εταιρεία είναι) προς το πρόσωπο μιας αυτοαπασχολούμενης μητερας 4 παιδιών, το ένα λίγων μηνών, που λόγω προβλημάτων υγείας και εγκυμοσύνης δεν ήταν σε  θέση να λειτουργήσει η επιχείρηση της με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Συγκεκριμένα η εταιρεία σκοπεύει να "κόψει"  το ρεύμα. Πιο αναλυτικά, ενημέρωσε την γυναίκα ότι υπάρχει εντολή διακοπής ρεύματος και της ζήτησε να καταβάλει το ποσό των 3.300 ευρώ και για το διακανονισμό της ζητάνε το 50%, δηλαδή 1.667 ευρώ και πλάνο δόσεων 4 ή 7 που αδυνατεί να ανταποκριθεί. Απευθύνθηκε στη ΔΕΔΔΗΕ για να αλλάξει πάροχο, ωστόσο θα πρέπει να έρθει σε συνεννόηση με την (εταιρεία ...) ώστε να υπάρξει ένα πλάνο δόσεων, η εταιρεία επιμένει στη δική  της πρόταση για προκαταβολή και αριθμό  δόσεων πράγμα που είναι αδύνατο να ανταποκριθεί. 

Ο Σύλλογος μας καταδικάζει τις πολιτικές απελευθέρωσης της ενέργειας, που ακολουθούν κατά σειρά όλες οι έως και σήμερα κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α. Είναι αυτές που ουσιαστικά ευθύνονται για τα δεινά του λαού. Η πολιτική που εφαρμόζουν έχει στόχο να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και των μονοπωλίων και αφήνει τα λαϊκά σπίτια στο σκοτάδι, αν αδυνατούν να τα φέρουν βόλτα.

Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο με ολομέτωπη επίθεση σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Η ακρίβεια είναι στα ύψη με ολοένα καινούργιες ανατιμήσεις στα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Την ίδια στιγμή στην πόλη μας, χιλιάδες οικογένειες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα, εκατοντάδες πνίγονται από διακανονισμούς και δεκάδες οικογένειες ζουν χωρίς ρεύμα.

Δεν ανεχόμαστε η ενέργεια να αποτελεί πανάκριβο εμπόρευμα. Δε δεχόμαστε να πληρώσουμε άλλη μια φορά για τα κέρδη των αφεντικών και των μονοπωλιακών ομίλων.

Διεκδικούμε:

  •       Καμία αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος.
  •       Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  •       Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ”