Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2023 00:50

Δράση ενημέρωσης για τον ξυλοδαρμό εργαζόμενου από τους εργοδότες τους και νέα καταγγελία από Ομοσπονδία εργαζόμενων

Δράση ενημέρωσης για τον ξυλοδαρμό εργαζόμενου από τους εργοδότες τους και νέα καταγγελία από Ομοσπονδία εργαζόμενων

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον ξυλοδραρμό εργαζόμενου από τους εργοδότες του επειδή δεν υπέγραψε την απόλυσή του ως «οικοθελής παραίτηση»! Χθες, Τρίτη, εργαζόμενοι πραγματοποίησαν ενημερωτική δράση στην πλατεία της Μεσσήνης και στην κοινότητα όπου σημειώθηκε ο άγριος ξυλοδαρμός, έξω από τα γραφεία της επιχείρησης. Ακόμη καταγγελία εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτων, Τροφίμων και Ποτών…

 

Στην καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας σημειώνεται ότι «Καταγγέλουμε τον ξυλοδαρμό συναδέλφου από την εργοδοσία της  επιχείρησης (…κατονομάζεται) στο (…κατονομάζεται η κοινότητα) επειδή δεν υπέγραψε την παραίτηση του. Η εργοδοσία απαίτησε από το συνάδελφο να υπογράψει την οικιοθελή αποχώρησή του επειδή τόλμησε να αρρωστήσει και να πάρει αναρρωτική άδεια και να ζητήσει τα δεδουλευμένα του».

Η Ομοσπονδία στην καταγγελία της τονίζει ότι η εργοδοσία της επιχείρησης «…με γκανγκστερική μέθοδο, χυδαίο υβρεολόγιο, απειλές και ξυλοδαρμό, επιδίωξε να επιβάλλει την παραίτηση του συναδέλφου.

 Ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ομοσπονδία μας δεν θα ανεχτεί καμία προσβολή εργαζόμενης και εργαζόμενου, της ηθικής και της αξιοπρέπειάς τους. Καμία  βάναυση, ανάρμοστη και υβριστική συμπεριφορά εργοδότη προς τους εργαζόμενους!

Θα «τσακίσουμε» κάθε προσπάθεια εργοδοτικής αυθαιρεσίας, τρομοκράτησης και απειλής συναδέλφισσας και συνάδελφου!

Θα «κόψουμε» το χέρι οπουδήποτε τολμήσει να το σηκώσει σε εργάτρια και εργάτη!

Απατούμε από κάθε αρμόδιο φορέα (Υπουργείο, ΣΕΠΕ, Δικαστικές και Αστυνομικές Αρχές), να αναλάβει την ευθύνη που αναλογεί σχετικά με το συγκεκριμένο γεγονός. Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου, τις συναδέλφισσες και τους συνάδελφους στο νομό Μεσσηνίας να μη δείξουν καμία ανοχή σε φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Αντίθετα μαζικά και οργανωμένα μέσα από το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών του νομού και σε συντονισμό με την Ομοσπονδία να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε σύγχρονους όρους εργασίας και αμοιβής σύμφωνα με τις ανάγκες μας και τις δυνατότητες της εποχής, ασφαλείς συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας, σεβασμό της προσωπικότητάς μας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, είμαστε οι μοναδικοί παραγωγοί όλου του πλούτου, τώρα να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ! ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ! ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!».