Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2023 00:14

“Τερτίπια της εργοδοσίας” στην Επιθεώρηση Εργασίας σχετικά με τον καταγγελλόμενο ξυλοδαρμό εργαζόμενου

“Τερτίπια της εργοδοσίας” στην Επιθεώρηση Εργασίας σχετικά με τον καταγγελλόμενο ξυλοδαρμό εργαζόμενου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Μεσσηνίας καταγγέλλει ότι με “τερτίπια της εργοδοσίας” αναβλήθηκε η εργατική διαφορά στην Επιθεώρηση Εργασίας, σχετικά με τον καταγγελλόμενο ξυλοδαρμό εργαζόμενου από τους εργοδότες του, όταν αρνήθηκε να υπογράψει την οικειοθελή παραίτησή του. Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους και τα Σωματεία τους να σταθούν στο πλάι του εργαζόμενου που δέχτηκε την επίθεση και να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς εργοδοτών που γίνονται όλο και πιο ασύδοτοι, παίρνοντας αέρα και από τη συνεχή κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων…

 

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου έχει ως εξής: “Στις 16 Αυγούστου, στις 11:00 το πρωί, στα γραφεία του ΣΕΠΕ Μεσσηνίας, ήταν προγραμματισμένη διενέργεια της εργατικής διαφοράς σχετικά με τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου που αρνήθηκε να παραιτηθεί οικειοθελώς από την επιχείρηση (... κατονομάζεται από το Συνδικάτο). Τελικά η διενέργεια της εργατικής διαφοράς αναβλήθηκε για τις 7 Σεπτέμβρη λόγω "τερτιπιών" της εργοδοσίας, που εμφάνισε την καταγγελλόμενη ιδιοκτήτρια σαν εργαζόμενη και την κόρη της σαν νέα ιδιοκτήτρια!

Το σωματείο μας παρακολουθεί την υπόθεση. Στηρίζουμε το συνάδελφό μας και τον κάθε εργαζόμενο που υφίσταται βία και αυθαιρεσία στην προσπάθειά του να βγάλει το μεροκάματο.

Το ταξικό εργατικό κίνημα δεν θα επιτρέψει αυτά τα φαινόμενα να γίνουν η καθημερινότητά μας. Είναι ευθύνη και υποχρέωσή μας να σταθούμε δίπλα στο συνάδελφο και καλούμε όλες τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους του κλάδου μας, όλα τα σωματεία της πόλης και του νόμου μας, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, να μην υποκύψουν στη τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, να αντισταθούμε απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία που γίνεται όλο και πιο ασύδοτη, με φαινόμενα βίας και παρενόχλησης, φαινόμενα καταπάτησης ακόμα και αυτής της απαράδεκτης εργατικής νομοθεσίας, να είναι πλέον πολύ πυκνά.

Οι κυβερνήσεις, η μία μετά την άλλη, νομοθετούν την κατάργηση κεκτημένων και εργασιακών δικαιωμάτων και προσφέρουν τη ζωή μας στο πιάτο του κάθε εργοδότη, ανάλογα με τις ανάγκες που έχει η επιχείρηση και η κερδοφορία της. Εκεί βρίσκεται και η αιτία για αυτά τα φαινόμενα.

Αυτή η αντεργατική πολιτική, αυτοί οι άθλιοι νόμοι που ψηφίζουν διαδοχικά οι κυβερνήσεις και υποτάσσουν τα πάντα στη κερδοφορία ευθύνονται για την ασυδοσία της εργοδοσίας. Οι εργαζόμενοι με τα σωματεία μας με συσπείρωση και αλληλεγγύη υψώνουμε τείχος αντίστασης και προστασίας για την υπεράσπιση και τη βελτίωση ζωής μας”.