Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2023 20:49

Εργαζόμενοι στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας της 6ης ΥΠΕ: Ομηρεία και εμπαιγμός

Εργαζόμενοι στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας της 6ης ΥΠΕ: Ομηρεία και εμπαιγμός

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ

Τη διαμαρτυρία του για την παράταση των συμβάσεων τους για έξι μήνες, υπογραμμίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Δυτικής Ελλάδας-Πελοποννήσου και Υπαλλήλων της 6ης ΥΠΕ, μιλώντας για ομηρεία και εμπαιγμό…

 

Σε σχετικό δελτίο τύπου ο Σύλλογος σημειώνει συγκεκριμένα: «Μόλις τέσσερις μέρες πριν, ο σύλλογος μας με δελτίο τύπου επεσήμανε την καθυστέρηση στην υπόθεση της παράτασης της σύμβασης των επικουρικών υγειονομικών υπαλλήλων και τον κίνδυνο οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους να συρθούν σε μια νέα φάση ομηρείας και εμπαιγμού.

  • Τι και αν ένα μεγάλο μέρος αυτών των υπαλλήλων έχει προσληφθεί προ πανδημίας και απλώς η θητεία του παρατάθηκε στο όνομα αυτής, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί μέσω ΕΣΠΑ
  • Τι και αν στα χρόνια της πανδημίας και μετά που μεσολάβησαν, οι συνάδελφοι κάλυψαν οργανικές ανάγκες που προέκυψαν από την αποχώρηση άλλων συναδέλφων
  • Τι και αν οι συνάδελφοι εντάχθηκαν σε θέσεις και εκπαιδεύτηκαν πάνω σε απαιτητικές ανάγκες και προγράμματα, αποτελώντας, πλέον, κρίσιμο, σε κάποιες περιπτώσεις μόνο και δύσκολο να αντικατασταθεί προσωπικό.

Η ηγεσία του υπουργείου υγείας με την παλαιόθεν γνώριμη παλαιοπολιτική συνταγή προτείνει την εξάμηνη μόνο παράταση των συμβάσεων με νομοθέτημα σχετικό με τα μέτρα για ... την πανδημία.

Έξι μήνες γιατί;

  • Γιατί η διαρκής αμφιβολία και η αγωνία του εργαζόμενου, που προκαλείται από τέτοιες βραχύχρονες συμβάσεις,  επιτρέπει την αυθαιρεσία και τα “θέλω” του κάθε προϊστάμενου και του κάθε Διοικητή Υ.Πε.  τα οποία μας είναι πια βίωμα.
  • Γιατί σε έξι μήνες είναι οι επόμενες σε εθνικό επίπεδο (ευρω)εκλογές.
  • Γιατί , δυστυχώς, ενώ ούτε τους προηγούμενους έξι μήνες άλλαξε κάτι, η ελληνική πολιτεία μέσω των αρμοδίων υπουργών της είναι ανήμπορη να αρνηθεί τον ευτελισμό της και να δείξει ικανή να προγραμματίσει σε χρονικό ορίζοντα που να ξεπερνάει τις 180 ημέρες.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ  ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΟΥΝ».