Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2023 23:23

Η συγχώνευση των ΔΕΥΑ ένα ακόμη βήμα για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού -Στάση εργασίας στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ 

Στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου, έχει προκηρύξει για την Τετάρτη το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης Μεσσηνίας, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τη συγχώνευση των ΔΕΥΑ σε μία ανά Περιφέρεια, κάτι που αποσκοπεί, όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, στην παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του νερού…

 

Το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Μεσσηνίας ανακοίνωσε σχετικά: “Να σημάνει αγωνιστικός ξεσηκωμός απέναντι στα νέα σχέδια ιδιωτικοποίησης του νερού!

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με την ουσιαστική στήριξη της πλειοψηφίας των Δημάρχων και της ΚΕΔΕ, έρχεται να υλοποιήσει και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς, τα νέα σχέδια για παραπέρα ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση της διαχείρισης του νερού, με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που παρουσιάστηκε στο Υπουργικό συμβούλιο και θα προωθηθεί προς ψήφιση το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, με το νομοσχέδιο προβλέπεται η συγχώνευση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης (ΔΕΥΑ) σε μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς και η απορρόφηση μέρους αυτών από την ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ αντίστοιχα. Ουσιαστικά υλοποιείται η άμεση εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάρτη με την ίδρυση της νέας ρυθμιστικής αρχής (ΡΑΑΕΥ), προκειμένου να προχωρήσει η απελευθέρωση της αγοράς νερού κατά τα πρότυπα της ενέργειας, των σιδηροδρόμων κλπ.

Το Σωματείο μας συμμετέχει στην  στάση εργασίας που προκήρυξε η ομοσπονδία μας Τετάρτη 6/12/2023 από τις 11 πρωί μέχρι το τέλος της εργασίας.

Καλούμε Σωματεία και φορείς να δώσουν αγωνιστικό παρών στην συγκέντρωση”.