Κι όταν λέμε Γιαννουλέας εννοούμε ο ένας και μοναδικός Παναγιώτης βεβαίως, συγγραφέας εκτός των άλλων και του εξαιρετικού μυθιστορήματος “Ζωές στην καταιγίδα” που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΔΡΟΜΩΝ το 2016 και προκάλεσε αίσθηση με την συναρπαστική ιστορία που ο Παναγιώτης με μαεστρία αφηγήθηκε στο βιβλίο του.
Μια ιστορία ύμνος στον απόλυτο έρωτα που κάποιες φορές φτάνει μέχρι θανάτου, όπως συμβαίνει και στο “Ζωές στην καταιγίδα” άλλωστε.
Ένας απόλυτος έρωτας διαπερνά απ’ άκρη σ’ άκρη το μυθιστόρημα του Παναγιώτη Γιαννουλέα που κρατάει σε συνεχή εγρήγορση τον αναγνώστη από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα και μη θεωρηθεί κλισέ αυτή η φράση, γιατί δεν είναι.
⇔“Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα με κύρια χαρακτηριστικά την ιδιαίτερη έμπνευση και την καινοτόμο διαπολιτιστική και ρεαλιστική εναρμόνιση του Έρωτα και του θανάτου, καθώς και πολλών επιμέρους διαστάσεων (αστυνομική, κοινωνική, ψυχιατρική, ψυχολογική, ψυχαναλυτική, ιστορική, γεωγραφική)” επισημαίνει σε σχόλιό του ο ψυχίατρος Βασίλης Μενούτης, ενώ ο συγγραφέας Νεοκλής Γαλανόπουλος στον ενθουσιώδη πρόλογό του στο βιβλίο αναφέρει μεταξύ άλλων: “Το θέμα του μυθιστορήματος είναι το θεμελιώδες, το αιώνιο ερώτημα: Τι είναι πιο δυνατό; Ο Έρωτας ή ο θάνατος; Η Επιθυμία ή η Ανάγκη;. Οι “Ζωές στην καταιγίδα” βασίζουν την πλοκή τους στον μύθο και ο μύθος στηρίζεται σε μια ιδέα γαλαξιακού βεληνεκούς όπως υπαινίσσεται και το αρχικό σημείο της ιστορίας των δύο πρωταγωνιστών, δηλαδή η ταυτόχρονη ακριβώς γέννησή τους. Η ιδέα αυτή είναι το παν”.
Ύστερα από τόσα κολακευτικά λόγια το μόνο που μένει είναι να διαβάσουν το βιβλίο όσοι ακόμα δεν το διάβασαν.
Αναζητήστε το στα βιβλιοπωλεία και απολαύστετο.
⇔Ο συγγραφέας αφιερώνει το βιβλίο του “σε όλους εκείνους, άνδρες και γυναίκες, που βίωσαν τον απόλυτο έρωτα, που τους οδήγησε σε κόσμους παραδείσιους αλλά και σε όλους εκείνους που βίωσαν τον αβάσταχτο πόνο που τους γκρέμισε στην κόλαση.
Η ιστορία βασίζεται στη μυθοπλασία, θα μπορούσε όμως να είναι και αληθινή. Γιατί ως γνωστόν, οι καταστάσεις που δημιουργεί η ίδια η ζωή, καθώς και τα γεγονότα που επακολουθούν, πολλές φορές ξεπερνούν και την πιο καλπάζουσα φαντασία”.
Περισσότερα στις σελίδες του βιβλίου κι αν αναζητήσετε τον συγγραφέα θα τον βρείτε στη Στούπα.
Καλή Ανάγνωση!
⇔Κάθε χρόνο τέτοια εποχή θυμόμαστε και το Κυπριακό ως ζήτημα που βολοδέρνει άλυτο από το 1974 και ποιος ξέρει για πόσο καιρό ακόμα, αν κι όλα δείχνουν πως έχει πλέον παγιωθεί η κατάσταση της διχοτόμησης που ανεγκέφαλοι άλλων εποχών φρόντισαν να δημιουργήσουν.
Έτσι φτάσαμε ως τη σημερινή κατάσταση που μόνο κολακευτική δεν είναι για την ελληνική πλευρά, διατείνεται ο Μήτσος, που το Κυπριακό ανέκαθεν το είχε περί πολλού και κάθε χρόνο τέτοιες μέρες το θυμάται.
⇔Βροχή οι αποκαλύψεις για Παππά-Καλογρίτσα κ.ά και ο ΣΥΡΙΖΑ σε αναταραχή διαρκείας, που ουσιαστικά έχει ξεκινήσει από πέρσι τον Ιούλιο όπου έχασε τις εθνικές εκλογές, όπως λίγο πριν είχε χάσει στις αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές.
Τρεις ήττες μαζεμένες σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα δεν χωνεύονται εύκολα, κι όταν μάλιστα έχεις και δυσπεψία τότε άστα να πάνε.
Έτσι λοιπόν τώρα πάνε κι έρχονται κάνοντας τους σημερινούς γαλαζιο-κυβερνώντες νοματαίους και με το κεφάλι έξω από το πηγάδι, να βγάζουν γλώσσα.
⇔Ο ΣΥΡΙΖΑ με τα καμώματα των συριζαίων κατάφερε τη Ν.Δ. να έχει μούτρα και να μιλάει περί ηθικού πλεονεκτήματος κι άλλα ηχηρά μπαρμπούτσαλα, με τα οποία μας τριβελίζουν το μυαλό.
Είναι τουλάχιστον γελοίο να μιλάνε περί ηθικής οι πολιτικοί στις μέρες μας και να ‘χουν το θράσος να απαιτούν να τους πιστέψουμε κιόλας.
Δεν τους πιστεύει βέβαια κανείς αλλά αυτό δεν κάνει το θράσος τους λιγότερο, επικαλούμενοι το γνωστό “δεν είναι όλοι ίδιοι”, το οποίο ισχύει βέβαια αλλά μόνο για να επιβεβαιώνει τον θλιβερό κανόνα που όλοι ξέρουμε
⇔“Οι άνθρωποι είναι για τα μπάζα!” είπε με στόμφο συνομιλητής ΚΙΝΑΛήτης με τα όλα του, καθώς συζητούσαμε για τα πρόσφατα συριζαίικα κατορθώματα, με τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα για Παππά και άλλα ενδιαφέροντα.
“Δεν είχα τι να του απαντήσω ούτε και καμία διάθεση βεβαίως να υποστηρίξω τους συριζαίους, όπως άλλωστε δεν θα το έκανα και για κανένα άλλο κομματικό φορέα.
Αλίμονο αν γινόμαστε απολογητές των κομμάτων και των εκπροσώπων τους και ό,τι αυτοί αντιπροσωπεύουν.
⇔Είναι γεγονός πως το παιχνίδια ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη αρχίσει να χοντραίνει επικίνδυνα και συγχρόνως κακόγουστα και εξελίσσεται σε σήριαλ με πολλά επεισόδια για τους ενδιαφερόμενους σε ρόλο εμπλεκομένων.
Η πλάκα είναι πως στο παιχνίδι αυτό αναζητά ρόλο και το ΚΙΝΑΛ.
Όχι όλοι πάντως, γιατί ορισμένοι, για δικούς τους λόγους, κρατάνε αποστάσεις ασφαλείας. Κάτι ξέρουν;
⇔Παγκόσμια απειλή ο κορονοϊός και οι επιπτώσεις του έντονες και συνεχιζόμενες από την αδιάκοπη επέλασή του για όλη την ανθρωπότητα και πρωτίστως για πιο αδύναμους βέβαια.
Μπορεί ο κορονοϊός να μην κάνει ταξικές διακρίσεις, ωστόσο είναι ολοφάνερο και συνεχώς επιβεβαιωμένο πως οι πιο φτωχοί και αδύναμοι κοινωνικά και οικονομικά είναι περισσότερο ευάλωτοι κι έχουν τις μεγαλύτερες απώλειες.
Περιττό να ειπωθεί πως η πανδημία συνεχίζεται και δεν πρόκειται εύκολα να απαλλαγούμε απ’ αυτή. Όπως και από τις συνέπειες της.
⇔Καζάνι που βράζει το ΚΙΝΑΛ ύστερα από την αποχή των Παπανδρέου, Καστανίδη από τη ψηφοφορία για το νομοσχέδιο που αφορά τις συγκεντρώσεις και η συνέχεια αναμένεται με πολλές εκρήξεις.
Προς το παρόν πάντως διαγραφές δεν προέκυψαν, αν και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τις εύχονταν στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ.
⇔Η παραδοχή λάθους εκ μέρους του ΓΑΠ πάντως για τη διαγραφή Σημίτη το 2008 μάλλον τυχαία δεν ήταν, ούτε βέβαια οι επιθετικοί χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
Με τούτα και με τα άλλα, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως το ΠΑΣΟΚ και ως ΚΙΝΑΛ (ιμιτασιόν ΠΑΣΟΚ δηλαδή) δεν προκαλεί και τόση πλήξη η ενασχόληση μαζί του.
⇔Δεν πρόλαβε να φτάσει στη Στούπα ο Παναγιώτης Γιαννουλέας κι άρχισαν πάλι οι ερωτήσεις για το νέο βιβλίο που ετοιμάζει και για το οποίο η φήμη του προηγείται ήδη της έκδοσής του, γεγονός που το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον.
Πρόκειται πάλι για μυθιστόρημα που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, για τα οποία ο συγγραφέας έχει γνώση από πρώτο χέρι, μιας και τα έζησε από κοντά.
Παρ’ όλα αυτά η έρευνα που ο ίδιος έκανε πριν γράψει το βιβλίο αυτό, ήταν εκτενής και εμπεριστατωμένη, ώστε να αποδοθούν τα γεγονότα όσο πιο πειστικά γινόταν.
Πρόκειται για ένα φιλόδοξο συγγραφικό εγχείρημα εκ μέρους του Γιαννουλέα και δικαιολογημένα αναμένεται με ενδιαφέρον.
Ο ίδιος πάντως τηρεί σιγή ιχθύος και όσοι τον ρωτούν μένουν με τις ερωτήσεις τους αναπάντητες.
⇔Υπομονή φίλτατοι και σύντομα θα ξέρουμε τι καινούργιο ετοίμασε ο φίλτατος Παναγιώτης Γιαννουλέας.
Ως τότε μπορείτε να ξαναδιαβάσετε τα προηγούμενα βιβλία του.
Εις το επανιδείν με υγεία και καλές βουτιές σε όποιες θάλασσες βρεθούμε.
Θανάσης Παντές