Τρίτη, 24 Μαϊος 2022 19:19

Μικρά από την Kalamata Journal: Ο κ. Καρνέσης δεν είναι δήμαρχος

Μικρά από την Kalamata Journal: Ο κ. Καρνέσης δεν είναι δήμαρχος

Είναι ακατανόητη η εμμονή του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, να μην δοθεί επαρκής χρόνος προκειμένου να διαβάσουν όσοι δημοτικοί σύμβουλοι το θέλουν, τα κείμενα και τους χάρτες για το αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας. 

Είναι ένα τεράστιο έργο που θα επηρεάσει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό της λειτουργία της πόλης, των επιχειρήσεων, τη ζωή των κατοίκων. Έργο μέσα στο κέντρο της Καλαμάτας.

Η αναστάτωση θα είναι άνευ προηγουμένου, εξαιρουμένης βέβαια της περιόδου των σεισμών και θα διαρκέσει και πολύ.

Μιλάμε για το “ξήλωμα” ενός κομματιού από το καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα, για την εκβάθυνση της κοίτης σε άλλο κομμάτι, για τη διαπλάτυνση της κοίτης αλλού. 

Επίσης μιλάμε για πάρα πολύ σοβαρές παρεμβάσεις στα ρέματα Ελαφογκρέμι, Λαγκάδα και Καραμπογιάς.

Πιστεύει πραγματικά ο δήμαρχος ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι που θέλουν να δουν αναλυτικά τι προβλέπεται, δεν έχουν αυτό το δικαίωμα;

Θεωρεί ο δήμαρχος ότι οι πέντε μέρες αρκούν για έναν δημοτικό σύμβουλο, που είναι εργαζόμενος, ώστε να μελετήσει τις 750 ή και παραπάνω σελίδες των μελετών και των σχεδίων;

Έκανε πραγματικά μεγάλη εντύπωση η χθεσινοβραδινή απάντηση του δημάρχου, Θανάση Βασιλόπουλου, στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλη Κοσμόπουλο, όταν του είπε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος. 

Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι ο χρόνος που έχει δοθεί είναι αρκετός, όμως ο Βασίλης Κοσμόπουλος επέμεινε και είπε στον δήμαρχο ότι την Πέμπτη, που θα γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο για τα αντιπλημμυρικά, θα του κάνει ερωτήσεις για τη μελέτη, εννοώντας ότι ούτε εκείνος θα προλάβει να τη διαβάσει και δεν θα μπορεί να του απαντήσει. 

Τότε ο δήμαρχος είπε το εξής: “Αφήστε αυτό το στυλ…, θα μου κάνετε ερωτήσεις… Πρώτα πρώτα την Πέμπτη θα είναι εδώ και ο κ. Καρνέσης να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις”. 

Ο Γιάννης Καρνέσης είναι ο γενικός διευθυντής συγκοινωνιακών έργων του υπουργείου Υποδομών. Πάμπολλες φορές έχει επισκεφθεί την Καλαμάτα για τον αυτοκινητόδρομο, για την περιμετρική, για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος.

Όσο υψηλόβαθμο στέλεχος όμως και αν είναι ο κ. Καρνέσης, δήμαρχος δεν είναι. Το έργο θα γίνει στην Καλαμάτα, στο κέντρο της πόλης και άρα ο δήμαρχος θα έχει την ευθύνη για ό,τι συμβεί, πολύ περισσότερο μετά από αυτή τη στάση, με το ότι δηλαδή δεν δίνεται ο χρόνος που ζητούν οι μειοψηφίες για να διαβάσουν το θέμα. 

Χρειάζεται μια πειστική απάντηση, γιατί η δημοτική αρχή θέλει να κλείσει αυτό το τεράστιο θέμα μέσα σε μια μόλις εβδομάδα. 

Στ.Μ.