Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 19:16

Μικρά από την Kalamata Journal: Τουρισμός για πόσους

Μου έκανε εντύπωση… Είχα συνηθίσει να ακούω δημάρχους και περιφερειάρχες να μιλούν έτσι, όχι πρωθυπουργούς... Μήπως όμως το σωστό και δίκαιο θα ήταν να νιώσω ικανοποίηση από το να μου κάνει εντύπωση; 

Κάθε φορά που μιλάω για τουρισμό έχω απόλυτη ενσυναίσθηση ότι υπάρχουν σήμερα συμπολίτες μας που έχουν δυσκολία να μπορέσουν να περάσουν έστω και λίγες μέρες διακοπές” διάβασα ότι είπε ο πρωθυπουργός. 

Η εντύπωση άρχισε να μου προκαλείται με το που διάβασα τη λέξη “ενσυναίσθηση”. Γιατί, σκέφτηκα, άδικα ίσως, ότι αν υπήρχε “ενσυναίσθηση” ούτε το οχτάωρο θα καταργούσε ούτε θα ήταν σε break σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο σε κάποιον top προορισμό. 

Η εντύπωση άρχισε να μεγαλώνει με τη συνέχεια της πρωθυπουργικής δήλωσης: “Για αυτό και πήρα την απόφαση και θα ανακοινώσουμε τις λεπτομέρειες, επίσημα, εντός της ημέρας, να διπλασιάσουμε το κονδύλι για το πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους". Θα δώσουμε ακόμη 30 εκατομμύρια ευρώ, ακόμη 200.000 συμπολίτες μας θα μπορούν να κάνουν χρήση αυτών των κονδυλίων ώστε να μας βοηθήσουν να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο πέραν του Σεπτεμβρίου”. 

Τελικά ο πρωθυπουργός έχει γενική ενσυναίσθηση. Και απέναντι στους εργαζόμενους που δεν έχουν χρήματα να πάνε ούτε για λίγες μέρες διακοπές αλλά και απέναντι στην τουριστική βιομηχανία της χώρας.

Σκέφτηκε να ξεκουράσει και περισσότερους εργαζόμενους με αυτό το επίδομα των 150 ευρώ του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2022» αλλά και “να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο πέραν του Σεπτεμβρίου”.

“...πήρα την απόφαση να διπλασιάσουμε το κονδύλι για το πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους"” είπε ο πρωθυπουργός και σκέφτομαι ότι αυτή η πρόταση δείχνει αποφασιστικότητα, δυναμισμό, ευαισθησία. 

Βάζεις στην αρχή λίγα, μετά βάζεις άλλα λίγα και εμφανίζεσαι σαν αποφασιστικός, δυναμικός και ευαίσθητος…

Κάτι όμως δεν κολλάει σε ό,τι αφορά τον τίτλο του προγράμματος “Τουρισμός για Όλους”. Αφού πολλοί δεν θα λάμβαναν το επίδομα των 150 ευρώ, θα έπρεπε να ονομαστεί αλλιώς, όπως για παράδειγμα“Τουρισμός για τους Μισούς”. Και ο τίτλος αυτός να άλλαζε σήμερα, μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργό, σε “Τουρισμός για Όλους”...

Στ.Μ.