Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2022 15:35

Η δημοσίευση και ο Δήμος Μεσσήνης

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

Γιατί συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης μόνο ημέρα Τετάρτη, απογευματινή ώρα, εξήγησε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Σώματος ο δήμαρχος, Γιώργος Αθανασόπουλος. 

Είπε ο δήμαρχος ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα μπορούσε να συνεδριάζει απογεύματα ή βραδινές ώρες μόνο Δευτέρας ή Τετάρτης, γιατί τα απογεύματα των υπόλοιπων ημερών λειτουργεί η αγορά και υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι με επαγγελματικές υποχρεώσεις. 

Γιατί λοιπόν Τετάρτη και όχι Δευτέρα απόγευμα; Ο δήμαρχος κ. Αθανασόπουλος είπε ότι τις Δευτέρες συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και για να μπορούν οι δημοσιογράφοι να καλύπτουν και το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης αποφασίστηκε οι συνεδριάσεις στη Μεσσήνη να γίνονται Τετάρτες.

Υπάρχουν άλλοι Δήμοι εδώ στη Μεσσηνία ή πιο σωστά άλλες δημοτικές αρχές, που τους δημοσιογράφους δεν θέλουν να τους βλέπουν ούτε από μακριά, πόσο μάλλον να τους έχουν στα Δημοτικά Συμβούλια. Στη Μεσσήνη όμως, και ας γίνεται χαμός από τις εντάσεις σε πολλές συνεδριάσεις, και ας μην βγαίνει πολλές φορές καλή εικόνα, τους δημοσιογράφους τους θέλουν (και η σημερινή και η προηγούμενη και η πιο προηγούμενη δημοτική αρχή) και αυτό δείχνει ότι υπάρχει δημοκρατικότητα. “Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δημοκρατίας” έγραψε ο Ιωάννης Ιάκωβος Μάγερ.

Στ.Μ. 






Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Καναπεδοπατάτες: Εμείς... Καναπεδοπατάτες: Πρωτιές... »