Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 16:20

Ο Λεωνίδας Λιάππας δεν ξεχνά τους πυρόπληκτους της Άνθειας και τα καφενεία στα μικρά χωριά

Ο Λεωνίδας Λιάππας δεν ξεχνά τους πυρόπληκτους της Άνθειας και τα καφενεία στα μικρά χωριά

Πέρασε χθες από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας, χωρίς να γίνει συζήτηση διότι η αντιπολίτευση δεν έχει προλάβει να τον μελετήσει, ο προϋπολογισμός του 2023. Κάποιες γενικές προτάσεις έκανε πάντως ο Λεωνίδας Λιάππας, δημοτικός σύμβουλος εκπρόσωπος της παράταξης της Μαρίας Οικονομάκου…

Συγκεκριμένα πρότεινε μείωση ή απαλλαγή δημοτικών τελών για τους πυρόπληκτους της Άνθειας (κάηκαν και κινδύνευσε ακόμη και το χωριό τον Αύγουστο του 2021). Επίσης ο Λεωνίδας Λιάππας πρότεινε να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη τα καφενεία στα πολύ μικρά χωριά, σημειώνοντας ότι είναι ανάγκη να λειτουργούν καφενεία για κοινωνικούς λόγους. 

Σε ό,τι αφορά την πρόταση για τους πυρόπληκτους της Άνθειας, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ζαφειρόπουλος είπε ουσιαστικά ότι δεν γίνεται να ικανοποιηθεί γιατί η φωτιά ήταν έργο εμπρηστή και οι καταστροφές αποτέλεσμα της παράνομης πράξης του συγκεκριμένου. Για τα δημοτικά τέλη των καφενείων ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας είπε ότι έχουν θεσπιστεί κάποιες μειώσεις και κάποιες περιπτώσεις. 

Στ.Μ.