Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 17:59

Ταλαιπωρεί και αφήνει περιβαλλοντικό αποτύπωμα η μεταφορά του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στην Κεντρική Αγορά

Ταλαιπωρεί και αφήνει περιβαλλοντικό αποτύπωμα η μεταφορά του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στην Κεντρική Αγορά

Δεν εξυπηρετεί τους πολίτες η μεταφορά του κλιμακίου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, για τη διενέργεια τεστ για τον κορονοϊό, από το αμφιθέατρο της πρώην Νομαρχίας στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας. Είναι μακριά από το κέντρο της πόλης και οι πολίτες αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν μέσο μεταφοράς για να κάνουν το τεστ, κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβαίνει σε μια κλιματικά ουδέτερη πόλη, γιατί αφήνει αχρείαστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα…

Τα παράπονα των πολιτών είναι πολλά, ωστόσο η δημοτική αρχή Καλαμάτας θεωρεί ότι η Κεντρική Αγορά είναι κατάλληλος χώρος για τη διενέργεια των τεστ, ιδιαίτερα τις Τετάρτες και τα Σάββατα που λειτουργεί η λαϊκή. Ωστόσο πολίτες δεν αισθάνονται και τη μεγαλύτερη ασφάλεια να πηγαίνουν για τα ψώνια τους και στον ίδιο ευρύτερο χώρο να βρίσκονται άλλοι πολίτες με συμπτώματα κορονοϊού. 

Ως καταλληλότεροι χώροι για τη μεταφορά του κλιμακίου του ΕΟΔΥ κρίνονται από πολύ κόσμο το Μέγαρο Χορού, όπου γίνονταν και στο παρελθόν τεστ ή το παλιό Δημαρχείο ή το Πνευματικό Κέντρο ή ακόμη και το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. 

Στ.Μ.