Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 02:35

Αντιδράσεις στην Κυπαρισσία για την περιουσία του Νοσοκομείου - Ετοιμάζονται προσφυγές σε ένδικα μέσα

Αντιδράσεις στην Κυπαρισσία για την περιουσία του Νοσοκομείου - Ετοιμάζονται προσφυγές σε ένδικα μέσα

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Κυπαρισσία, οι οποίες αναμένεται να επεκταθούν σε ολόκληρη την Τριφυλία, η απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για την εκποίηση της περιουσίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, αντί για τη συντήρηση, αποκατάσταση και αξιοποίησή της, όπως είχε αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου. Πρόκειται για ακίνητο στην αγορά της Κυπαρισσίας, το οποίο κληροδότησε ο ευεργέτης Γεώργιος Αλεξόπουλος στο Νοσοκομείο με σκοπό να υποστηρίζεται η λειτουργία του από τα έσοδα αυτού του ακινήτου. Μάλιστα ο ευεργέτης στη διαθήκη του όριζε να μην εκποιηθεί ποτέ το ακίνητο. Ο Σύλλογος Φίλων Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας με ανακοίνωσή του τονίζει ότι θα προσφύγει σε ένδικα μέσα για την ακύρωση της απόφασης του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και καλεί να κάνει το ίδιο το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου…

Στη διαμαρτυρία του ο Σύλλογος Φίλων Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας, την οποία υπογράφει η πρόεδρός του, Χάιδω Παναγιωτοπούλου, τονίζονται τα εξής: “Με έκπληξη και αγανάκτηση λάβαμε γνώση την με αρ. πρωτ. 57601/1-6-2022 απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου η οποία εντελώς αυθαίρετα, αβασάνιστα, χωρίς την όποια τεχνικοοικονομική μελέτη, αποφάσισε ότι η Δ.Ε. (;) Ιδρύματος (;) του κληροδοτήματος θα προχωρήσει στην εκποίηση της περιουσίας του Νοσοκομείου στο σύνολό της! Πρόκειται για μια απόφαση σκανδαλώδη διότι:

1) πρώτα και κύρια έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη βούληση, την οποία και παραβαίνει, του ΕΥΕΡΓΕΤΗ της πόλης Κυπαρισσίας και όλης της περιοχής της δυτικής Μεσσηνίας και Ηλείας, Γεωργίου Αλεξόπουλου, που διέθεσε όλη την ακίνητη περιουσία του για την ανέγερση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, την λειτουργία του και τη συντήρησή του, και μάλιστα όρισε με διάταξη τελευταίας βούλησης, η οποία υπερισχύει έναντι οποιασδήποτε άλλης βούλησης και απόφασης οποιουδήποτε διοικητικού οργάνου, η περιουσία αυτή να μην απαλλοτριωθεί εις το διηνηκές! (δηλαδή να μην πωληθεί ποτέ) προκειμένου να αποφέρει έσοδα στο Νοσοκομείο για τη λειτουργία του και τη συντήρησή του.

2) Η απόφαση αυτή λήφθηκε, σε αντίθεση με την 2/2022 απόφαση του Δ.Σ του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας (ΝΜ Καλαμάτας και Κυπαρισσίας) με την οποία ενεγράφη στον προϋπολογισμό έτους 2022, ποσό 101.000 ευρώ εκ του οποίου ποσό 55.000 ευρώ προοριζόταν για δαπάνη μελέτης συντήρησης κτιρίου της κεντρικής αγοράς στην Κυπαρισσία και ποσό 46.000 ευρώ για συντήρηση και επισκευή του ιδίου κτιρίου, πίστωση την οποία απέρριψε και αντ΄ αυτής παραγγέλλει την εκποίηση όλης της περιουσίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας!

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν, ακατανόητα και ακατάληπτα προς το παρόν! Που γεννούν πολλά ερωτηματικά και απορίες!

Παρόλα αυτά ο Σύλλογός μας πιστός στις καταστατικές αρχές του, τις οποίες και μόνο υπηρετεί, μακριά από οποιαδήποτε άλλη σκοπιμότητα, τιμώντας την ψήφο όλων των συμπολιτών μας που μας εμπιστεύτηκαν, πρωταρχικά δε υπηρετεί την προάσπιση των συμφερόντων του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας, το οποίο είναι ο μοναδικός και αποκλειστικός εξουσιαστής, κύριος και ωφελούμενος από την περιουσία αυτού, σύμφωνα με την διαθήκη – διάταξη τελευταίας βούλησης του αείμνηστου Γεωργίου Αλεξόπουλου.

ΚΑΛΟΥΜΕ το Συντονιστή της Αποκεντρωμένης να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση και την εντολή του για εκποίηση της περιουσίας του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, να συμμορφωθεί με την προαναφερόμενη απόφαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου για την πίστωση που απαιτείται για την μελέτη και τη συντήρηση του κτιρίου της κεντρικής αγοράς Κυπαρισσίας και

ΚΑΛΟΥΜΕ την διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσσηνίας και της Ν.Μ Κυπαρισσίας, όπως άμεσα προβούν σε ενέργειες και ένδικα μέσα προκειμένου, στο τέλος τέλος να υπερασπιστούν τον προϋπολογισμό και πίστωση που οι ίδιοι αποφάσισαν και η αποκεντρωμένη τους ακύρωσε

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ την αγανάκτησή μας, την αντίθεσή μας στην απόφασή του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης και ότι θα προσβάλλουμε και θα πετύχουμε με κάθε ένδικο μέσο την αναστολή εκτέλεσης της απόφασής του και στο τέλος την ακύρωση αυτής.

Θα αγωνιστούμε με όλη μας την ψυχή, με όλες τις δυνάμεις μας και με όλους του δυνατούς και νόμιμους τρόπους, η περιουσία του Νοσοκομείου μας να παραμείνει σε αυτό και να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η περιουσία του Νοσοκομείου μας του ανήκει και θα του ανήκει!

Οποιαδήποτε άλλη τυχόν σκοπιμότητα να είστε σίγουροι φίλοι μας θα αποκαλυφθεί και σύντομα θα βγει στο φώς «γιατί ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο»”.