Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022 17:06

Ενημερωτική εκδήλωση για το ρόλο του φροντιστή στην ενεργό γήρανση και στο πλαίσιο της Ασημένιας Οικονομίας

Αύριο, Τετάρτη 20 Ιουλίου, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό και για κάθε ενδιαφερόμενο επαγγελματία ή άτυπο φροντιστή, για το ρόλο του φροντιστή στην ενεργό γήρανση αλλά και στο πλαίσιο της Ασημένιας Οικονομίας. Η ενημερωτική εκδήλωση θα ξεκινήσει στις έξι το απόγευμα και αποτελεί μέρος τριήμερης επιμορφωτικής δράσης με θέμα «Ο ρόλος του φροντιστή στην ενεργό γήρανση, επαναπροσδιορίζοντας τον ρόλο του φροντιστή στο πλαίσιο της Ασημένιας Οικονομίας», την οποία έχει διοργανώσει η Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης “Θάλπος Καλαμάτας” της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Θάλπος – Ψυχική Υγεία, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και σε συνεργασία με το Κ.Ε.Κ. ΔΑΦΝΗ Πάτρας.  

Η τριήμερη επιμορφωτική δράση έχει ξεκινήσει από χθες, Δευτέρα, όπου 40 επαγγελματίες φροντίδας και άτυποι φροντιστές, υπό την καθοδήγηση των στελεχών του Κ.Ε.Κ. ΔΑΦΝΗ Πάτρας έχουν τη ευκαιρία να: 

-γνωρίσουν την έννοια της Ασημένιας Οικονομίας 

-επαναπροσδιορίσουν την αντίληψη για τον ρόλο του φροντιστή και ανταλλάξουν καλές πρακτικές και απόψεις! 

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Certified Training for Silver Caregivers - CT4SILVERCAREGIVERS, εταίρος του οποίου είναι το Κ.Ε.Κ. ΔΑΦΝΗ Πάτρας. Το CT4SILVERCAREGIVERS στοχεύει στη δημιουργία ενός νέου προγράμματος σπουδών για την ενεργό γήρανση και υγεία, όπως και την κατάρτιση επαγγελματιών στον τομέα της κοινωνικής υγειονομικής περίθαλψης που προωθούν την απασχολησιμότητα της Ασημένιας Οικονομίας.