Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 01:58

Αυτόματοι απινιδωτές από την Περιφέρεια σε δέκα σημεία στην Καλαμάτα και την Πύλο

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας Γιώργος Φάβας και ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Άγγελος Χρονάς Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας Γιώργος Φάβας και ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Άγγελος Χρονάς

Σαράντα αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές παρέδωσε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε εκπροσώπους φορέων και των πέντε περιφερειακών ενοτήτων. Στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας δόθηκαν δέκα …

Η Περιφέρεια ανακοίνωσε σχετικά: “Συνολικά 40 αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές (AED) παρέδωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου σε εκπροσώπους πρωτοβάθμιων ΟΤΑ, φορέων, αθλητικών σωματείων και αστυνομικών διευθύνσεων από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Οπως σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Υγείας Αγγελου Χρονά και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσου Γκιολή, η κίνηση αυτή της Περιφέρειας γίνεται στο πλαίσιο της πρόληψης και αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών δημόσιας υγείας.

“Η πρόληψη αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα και εργαλείο για την αποφυγή ανεπιθύμητων συμβάντων, έστω και μία ζωή να σωθεί θα είναι εξαιρετικό” επισήμανε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι τους απινιδωτές -οι 6 από τους οποίους θα εγκατασταθούν στα διοικητήρια των 5 Π.Ε. και στα γραφεία της έδρας- θα χειρίζονται συγκεκριμένα πιστοποιημένα άτομα τα ονόματα των οποίων θα είναι αναρτημένα στους εν λόγω χώρους.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, εξήρε το έργο που -παρά την ελλιπή της στελέχωση, όπως είπε- επιτελεί με συνέπεια και ζήλο σε καθημερινή βάση η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη σημαντική δουλειά την οποία προσφέρουν οι αντιπεριφερειάρχες Υγείας Αγγ. Χρονάς και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τ. Γκιολής, τους οποίους και ευχαρίστησε”.

Στη Μεσσηνία οι εξωτερικοί απινιδωτές θα τοποθετηθούν στα εξής σημεία:

 

ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ

ΚΤΕΛ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΥΛΟΥ