Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 16:22

Γιάνης Βαρουφάκης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας: Πηγή απίστευτου κέρδους για τους ολιγάρχες η υγεία

Γιάνης Βαρουφάκης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας: Πηγή απίστευτου κέρδους για τους ολιγάρχες η υγεία

Σκόπιμα και σχεδιασμένα απαξιώνεται το δημόσιο σύστημα υγείας και αυτό πρέπει να το έχουν στο μυαλό τους όλοι οι πολίτες, τόνισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος σήμερα έχει επαφές με φορείς στην Καλαμάτα. Σε επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου είχε συνάντηση με τα Σωματεία, ο Γιάνης Βαρουφάκης, αφού άκουσε τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει και στο Νομό μας η δημόσια υγεία, τόνισε ότι η υγεία, όπως επίσης τα κόκκινα δάνεια, η ενέργεια, το νερό, η εκπαίδευση, οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί και τα ΣΔΙΤ αποτελούν πηγή απίστευτων κερδών για τους ολιγάρχες και αυτό, πρόσθεσε, ενώ η χώρα βρίσκεται ουσιαστικά σε πτώχευση…

Για τα προβλήματα μίλησαν στον Γιάνη Βαρουφάκη η πρόεδρος του Σωματείου Νοσοκομειακών Γιατρών Χρυσάνθη Μάλλιου, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Δημήτρης Τσιλίκας, η διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής Νικολέττα Αποστολοπούλου και άλλοι εργαζόμενοι, όπως επίσης και η διαιτολόγος του Νοσοκομείου, Καλλιόπη Μπουκέα, που εκπροσώπησε το προσωπικό που βρίσκεται σε αναστολή εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι το μέτρο αυτό είναι άδικο, εξοντωτικό και χωρίς καμία επιστημονική βάση. 

Η Χρυσάνθη Μάλλιου μίλησε στον γραμματέα του ΜέΡΑ25 για την εξουθένωση του ιατρικού προσωπικού, λόγω της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου, για τις σοβαρές ανάγκες του Νοσοκομείου σε ιατρικό προσωπικό, για τα οικονομικά αιτήματα, για το ρόλο που πρέπει να έχουν σε ένα νοσοκομείο οι ειδικευόμενοι ιατροί κ.ά. 

Ο Δημήτρης Τσιλίκας επίσης παρουσίασε προβλήματα των εργαζόμενων, όπως τα ζητήματα που δημιουργεί η εφαρμογή του καθηκοντολογίου, η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, η μονιμοποίηση των συμβασιούχων κ.ά

Ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι η ολιγαρχία που κυβερνά τη χώρα δεν νοιάζεται για την υγεία των φτωχών ανθρώπων γι’ αυτό και θα αφήσει τα νοσοκομεία να συνεχίσουν να απαξιώνονται. Είπε ότι ο χώρος της δημόσιας υγείας προσφέρει μεγάλα κέρδη στις ασφαλιστικές εταιρίες, στις οποίες προσφεύγουν όσοι έχουν οικονομικές δυνατότητες γιατί γνωρίζουν πόσο έχουν απαξιωθεί τα δημόσια νοσοκομεία. Επίσης προσφέρει μεγάλα κέρδη, συνέχισε, στους κλινικάρχες της χώρας. 

Η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας, πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης, είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια, τόνισε όμως ότι σήμερα ήρθε “η Μητσοτάκης Α.Ε. και το τερμάτισε”. 

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανέφερε ακόμα ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει πράγματι σοβαρά προβλήματα και αυτό έχει οδηγήσει σε μια κατάσταση όπου “ο καθένας ιδιωτικοποιεί τον πόνο του και κανείς δεν αντιστέκεται”. Τόνισε όμως ότι με αυτόν τον τρόπο διαιωνίζεται το ολιγαρχικό καθεστώς στη χώρα και ζήτησε “να ξεχάσουμε τις κομματικές μας διαφωνίες και να συνεννοηθούμε για τη ρήξη και την ανατροπή του συστήματος, διαφορετικά δεν θα γίνει τίποτα”. 

Στ.Μ.