Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022 10:25

Ποιοι οι παθογόνοι μικροοργανισμοί που απομακρύνουν τα Φίλτρα Αέρα και τα Φίλτρα Νερού;

Ποιοι οι παθογόνοι μικροοργανισμοί που απομακρύνουν τα Φίλτρα Αέρα και τα Φίλτρα Νερού;

Τα φίλτρα αέρα θα ήταν άχρηστα, αν για την εξακρίβωση της καθαρότητας του αέρα, που αναπνέουμε αρκούμασταν στην όρασή μας. Αντίστοιχα κοιτάζοντας ένα καθαρό ποτήρι με νερό το περισσότερο, που μπορεί να βλέπαμε, ίσως ήταν ο αφρός, που κάνει το νερό από την πίεση με την οποία προέρχεται από τη βρύση. Αν όμως βάζαμε σε μικροσκόπιο το νερό της βρύσης ή είχαμε τη δυνατότητα να εξετάσουμε τον αέρα, που αναπνέουμε, θα εντοπίζαμε σε αυτά μικροοργανισμούς, βαρέα μέταλλα, βακτήρια, υπαίτια για μια σειρά από παθήσεις. 

Πόσες φορές δεν ανοίξαμε το σπίτι για να μπει καθαρός αέρας και αντ’αυτού η σκόνη από τα έργα και οι αναθυμιάσεις από τα καυσαέρια έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα, ακόμη και αρκετά λεπτά αφού κλείσαμε; Μπορεί από την άλλη οι επιπτώσεις του βρώμικου νερού να μην είναι εμφανείς, όμως φυτοφάρμακα και βαρέα μέταλλα από τη βαριά γεωργική και βιομηχανική παραγωγή βρίσκουν τον δρόμο τους για το ποτήρι μας.

Φίλτρα νερού και αέρα: Ο σύμμαχός μας για καθαρό νερό και αέρα

Έχοντας συμμάχους στο πλευρό μας τα φίλτρα άερα και νερού μπορούμε να εφυσηχάσουμε, καθώς μεριμνούμε για το καλύτερο για εμάς και τους αγαπημένους μας. Ακολούθως αναφέρονται ενδεικτικά κάποιες από τις ουσίες, που απομακρύνονται εγκαθιστώντας πιστοποιημένα φίλτρα στον χώρο σας. Με αυτόν τον τρόπο και γνωρίζοντας από ποιες ουσίες σας προστατεύουν, θα καταλάβετε γιατί τα φίλτρα νερού και αέρα είναι οι αγαπημένες συσκευές των περισσότερων νοικοκυριών.

#1 Χλώριο και τα Παράγωγά του

Το γνωστό και μη εξαιρετέο χλώριο είναι ένα ιδιαίτερο χημικό στοιχείο μιας και προστίθεται στο νερό προς όφελός μας. Πιο συγκεκριμένα, το χλώριο έχει απολυμαντικές ιδιότητες και μπορεί να εξουδετερώνει τα επικίνδυνα μικρόβια που υπάρχουν σ’ αυτό. Παρ’ όλα αυτά, το υπολειπόμενο χλώριο έχει διάφορα παράγωγα, τα όποια φτάνουν στο ποτήρι σας. Οι συγκεκριμένες ουσίες είναι βλαβερές για την υγεία και ευθύνονται για την εμφάνιση πολλών ασθενειών. Ταυτόχρονα δεδομένου, ότι δεν το αποβάλει ο οργανισμός μας πρέπει να αφαιρείται 100%. 

#2 Ίνες Αμιάντου

Ο αμίαντος είναι ένα απ’ τα βαρέα μέταλλα, που δρουν σωρευτικά στον ανθρώπινο οργανισμό. Αυτό σημαίνει, ότι με τον καιρό αυξάνεται η ποσότητά τους στον οργανισμό δημιουργώντας προβλήματα σε βάθος χρόνου. Το εν λόγω στοιχείο εντοπίζεται στις σωληνώσεις και εισέρχεται στο νερό από αυτές. Γι’ αυτό και παρατηρείται μεγαλύτερη ποσότητά τους σε παλιά σπίτια.

#3 Μόλυβδος

Ακόμα ένα τοξικό στοιχείο, ο μόλυβδος, έχει σχετιστεί με την εμφάνιση σοβαρών ασθενειών. Ο μόλυβδος υπάρχει σε μεγάλο βαθμό στα βιομηχανικά απόβλητα, απ’ όπου και περνάει στον υδροφόρο ορίζοντα. Επιπλέον, ενδέχεται να περνάει στο νερό και από τη διάβρωση των σωληνώσεων.  Όλες οι ουσίες που «τρυπώνουν» στο νερό μας από τις σωληνώσεις μπορούν να αποφευχθούν με τους ψύκτες νερού ή με φίλτρα νερού.

Πιθανοί αιωρούμενοι μολυντές του αέρα

Σύμφωνα με μελέτες της Αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) ο αέρας μέσα σε ένα σπίτι μπορεί να είναι 50 ακόμη και 100 φορές πιο μολυσμένος από τον αέρα εξωτερικών χώρων, ενώ αυτή ακριβώς η ποιότητα του αέρα ευθύνεται για μια σειρά ασθενειών, όπως:

 • Αλλεργίες
 • Άσθμα η δυσκολίες αναπνοής
 • Συμπτώματα καταρροής
 • Χρόνια κρυολογήματα και πονοκέφαλοι
 • Αδυναμίες και χρόνια κούραση
 • Ασάφεια λόγου
 • Βήχας
 • Φτάρνισμα
 • Εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα
 • Συμπτώματα δηλητηρίασης (Στη περίπτωση χημικών)
 • Πονοκέφαλος
 • Κατάθλιψη
 • Δυσκολίες ύπνου (Αϋπνίες)

Πώς σας προστατεύει ο ιονιστής

Καθώς η συσκευή λειτουργεί εισέρχεται ο επιμολυσμένος αέρας, που μπορεί να περιέχει μούχλα, βακτήρια, ιούς, καπνό του τσιγάρου, οσμές της κουζίνας, διάφορα χημικά αέρια, φορμαλδεΰδη, τρίχες ζώων, σκόνη, ακάρεα και πολλούς ακόμη παθογόνους μικροοργανισμούς.

Ο αέρας περνά από 8 στάδια καθαρισμού, όπου ο αέρας φιλτράρεται με νερό, ειδικά φίλτρα, αποστειρωτή όζοντος, αντιβακτηριακό φίλτρο, φίλτρο ΗΕΡΑ και φίλτρο ενεργού άνθρακα. Το τελευταίο στάδιο είναι αυτό, στο οποίο ξεχωρίζει ένας πραγματικά καλός ιονιστής, καθώς ο αέρας εμπλουτίζεται με αρνητικά ιόντα. Τα τελευταία είναι εκείνα, που καθαρίζουν τον αέρα.

Όσες κι αν είναι οι προκλήσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος, μπορούν να περιοριστούν με τη χρήση των κατάλληλων φίλτρων, ώστε να διαμορφώσουμε το ιδανικό περιβάλλον για το σπίτι μας.