Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2023 09:49

Εκτός λειτουργίας τα ασανσέρ στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας - Ταλαιπωρούνται και ασφαλισμένοι και προσωπικό

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

“Απαράδεκτη επιεικώς η μη λειτουργία των 2 ασανσέρ στο ΚΥ Καλαμάτας με εντολή της 6ης ΥΠΕ” ήταν το μήνυμα που μας έστειλε αναγνώστης μας, γεγονός που επιβεβαίωσε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, Παναγιώτης Κατσαφάδος, με τον οποίο επικοινωνήσαμε, που πάντως επισήμανε και διαβεβαίωσε ότι η επαναλειτουργία των ασανσέρ είναι θέμα ημερών…

Όπως μας εξήγησε ο κ. Κατσαφάδος, τα ασανσέρ σταμάτησαν να λειτουργούν με απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας επειδή έληξε η διάρκεια κάποιων πιστοποιητικών που επιβάλλεται να είναι σε ισχύ. Είπε ότι η διαδικασία ανανέωσης των πιστοποιητικών έχει ξεκινήσει και πως περιμένει τις επόμενες ημέρες αυτό το θέμα να τακτοποιηθεί. 

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, κ. Κατσαφάδος, αναγνώρισε ότι η μη λειτουργία των ασανσέρ προκαλεί ταλαιπωρία σε ασφαλισμένους, πρόσθεσε δε ότι ταλαιπωρείται και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας για να εξυπηρετήσει, ως οφείλει, τους ασφαλισμένους. Προκειμένου οι συνέπειες αυτής της κατάστασης να περιοριστούν όσο γίνεται, πρόσθεσε ο διευθυντής, προσωπικό του Κέντρου Υγείας σε περιπτώσεις που είναι αναγκαίο μεταφέρει το ίδιο τους ασφαλισμένους στον όροφο, όπου λειτουργούν ιατρεία. Επίσης όμως, ανέφερε ακόμη, κάποια ιατρεία που ήταν δυνατό έχουν μεταφερθεί στο ισόγειο, ώστε να αποφευχθεί αυτή η ταλαιπωρία. 

Ο κ. Κατσαφάδος είπε ότι δεν έχουν άδικο ασφαλισμένοι που διαμαρτύρονται και ζήτησε λίγες ημέρες υπομονή για να αντιμετωπιστεί αυτό το υπαρκτό πρόβλημα. 

Στ.Μ.