Δευτέρα, 08 Μαϊος 2023 17:44

Αναδιαρρύθμιση-επέκταση των Επειγόντων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας - Νίκας: “Η ένταξη έγινε από εμένα προσωπικά”

Ελένη Αλειφέρη, Παναγιώτης Νίκας Ελένη Αλειφέρη, Παναγιώτης Νίκας

ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ 10.000.000 ΕΥΡΩ  

Η διοικητική παράδοση της α’ φάσης του έργου της αναδιαρρύθμισης και επέκτασης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Καλαμάτας έγινε το μεσημέρι, παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος σημείωσε ότι το έργο αυτό εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με προσωπική του απόφαση. Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι επί της θητείας του έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 10.000.000 ευρώ για δύο λόγους: Για να γίνουν αναγκαία έργα και προμήθειες εξοπλισμού και ως αναγνώριση της συμβολής του στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, γιατί, όπως είπε ο κ. Νίκας, “ήταν ένα νοσοκομείο που δέχτηκε από την αρχή, αντίθετα με κάποια άλλα, να είναι νοσοκομείο στο μεγάλο αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η ένταξη έγινε από μένα προσωπικά. Δεν έχουμε άπειρα χρήματα, έπρεπε να κάνουμε τις επιλογές μας και κάναμε την επιλογή αυτή γιατί στην πρώτη φάση (της πανδημίας το Νοσοκομείο Καλαμάτας) περιέθαλψε κόσμο από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου”... 

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ξεναγήθηκε στους χώρους της επέκτασης των Επειγόντων από την διοικητήρια του Νοσοκομείου, Ελένη Αλειφέρη, η οποία σημείωσε ότι με το συγκεκριμένο έργο καθορίστηκαν οι χώροι αναμονής ενηλίκων ασθενών και ανηλίκων, σε διακεκριμένους χώρους και με διακεκριμένη εξυπηρέτηση, ενώ επίσης είπε ότι το Τμήμα Διαλογής έχει ήδη κατασκευαστεί, όπως και το Τμήμα Εξέτασης των παιδιατρικών περιστατικών αλλά και τα γραφεία των παθολόγων και των καρδιολόγων. Αυτό που υπολείπεται, συνέχισε η κ. Αλειφέρη, είναι η αναδιαρρύθμιση των υφιστάμενων χώρων του Τμήματος Επειγόντων και η διασύνδεσή τους με τους νέους χώρους. Το συγκεκριμένο έργο, πρόσθεσε η διοικήτρια, είναι τμήμα του έργου ανέγερσης ορόφου επάνω από την Ψυχιατρική Κλινική, το οποίο είπε ότι εξελίσσεται “πολύ ικανοποιητικά”. 

Τέλος η κ. Αλειφέρη ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη κ. Νίκα για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας, τον ανάδοχο, την Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, την οικογένεια του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, που χρηματοδότησε τη μελέτη, αλλά “και την προηγούμενη διοίκηση που είχε βάλει αυτό το στόχο”, χωρίς να αναφερθεί στο όνομα του πρώην διοικητή, Γιώργου Μπέζου.  

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας μεταξύ άλλων σημείωσε ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου “οι επιδόσεις στον τομέα υγείας δεν είναι στο επίπεδο που θα θέλαμε να είναι. Όλα μας τα νοσοκομεία χρειάζονται συντήρηση, επεκτάσεις και εξοπλισμό και τα χρήματα δεν είναι πολλά”, είπε ότι όσα αναφέρονται για ελλείψεις δεν λέγονται πάντα για αντιπολιτευτικούς λόγους, επίσης όμως δήλωσε ότι “χαίρομαι που η κυβέρνηση δια του Ταμείου Ανάκαμψης διαθέτει τα αναγκαία χρήματα για τον εκσυγχρονισμό 150 κέντρων υγείας”. 

Τέλος ο περιφερειάρχης είπε ότι πλέον στα Διοικητικά Συμβούλια των Νοσοκομείων συμμετέχουν ως μέλη εκπρόσωποι των Περιφερειών, οι οποίοι ανέφερε ότι θα ενημερώνουν τα Περιφερειακά Συμβούλια για όλα τα θέματα. 

Στη διοικητική παραλλαγή της α’ φάσης του έργου της αναδιαρρύθμισης-επέκτασης των ΤΕΠ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι υποψήφιοι βουλευτές, Μαριλένα Γυφτέα (Νέα Δημοκρατία) και Μανώλης Μάκαρης (ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία). 

Στ.Μ.