Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 17:51

Οι νοσοκομειακοί γιατροί για το συνεχιζόμενο έγκλημα με μετανάστες στη Μεσόγειο και τις δημόσιες δομές υγείας

Οι νοσοκομειακοί γιατροί για το συνεχιζόμενο έγκλημα με μετανάστες στη Μεσόγειο και τις δημόσιες δομές υγείας

Τραγικό χαρακτηρίζει το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας, με ανακοίνωσή του, αυτό που συνέβη με τους ναυαγούς μετανάστες και τους δεκάδες νεκρούς, εκφράζει τη θλίψη αλλά και την οργή του, ενώ υπογραμμίζει ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την περίθαλψη των διασωθέντων. Επιπλέον τονίζει ότι το συμβάν αυτό δείχνει πόσο αναγκαίες είναι οι δυνατές δημόσιες δομές υγείας…

Πιο συγκεκριμένα το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας ανακοίνωσε: «Ως  νοσοκομειακοί γιατροί  εκφράζουμε την οργή μας, την θλίψη και την απογοήτευση μας για το συνεχιζόμενο έγκλημα  που συμβαίνει στην μεσόγειο θάλασσα με τους εκατοντάδες πνιγμένους ανθρώπους. Επιτέλους θα  πρέπει   η διεθνής κοινότητα να λάβει  άμεσα  και δραστικά μέτρα για να σταματήσει αυτή η  τραγωδία των συνανθρώπων μας.

     Μια  τραγική ημέρα ξημέρωσε για τον νομό μας,  καθώς μετράμε πολλούς νεκρούς, πολλούς αγνοούμενους   αλλά και  νοσούντες   πρόσφυγες από το ναυάγιο νοτιοδυτικά της Πύλου.

    Οι γιατροί του νοσοκομείου Καλαμάτας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή,  τόσο στον χώρο υποδοχής των διασωθέντων,  όσο και στο νοσοκομείο της Καλαμάτας όπου μεταφέρονται οι ασθενείς. Με τον τραγικότερο τρόπο το σημερινό συμβάν αναδεικνύει για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα των οργανωμένων και δυνατών δημόσιων δομών υγείας .