Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2023 01:18

Περιφερειάρχης: Το επίπεδο παροχής υγείας στην Πελοπόννησο είναι μέτριο

Περιφερειάρχης: Το επίπεδο παροχής υγείας στην Πελοπόννησο είναι μέτριο

ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Τη πάγια άποψή του ότι το επίπεδο παροχής υγείας στην Πελοπόννησο είναι μέτριο και αυτό επιβαρύνει κυρίως τους οικονομικά ασθενέστερους, που αναγκάζονται να πουλήσουν το αρνί, όπως είχε χαρακτηριστικά, προκειμένου να μεταβούν στην Αθήνα για να τους παρασχεθούν οι αναγκαίες ιατρικές υπηρεσίες, επανέλαβε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, σε επίσκεψή του χθες το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου παραδόθηκαν δύο ηλεκτρονικά ενδοσκοπικά μηχανήματα, που αγοράστηκαν με πόρους της Περιφέρειας για το γαστρεντερολογικό ιατρείο…

 

Στη συνάντησή του με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου, Ελένη Αλειφέρη και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, τόνισε ακόμη ότι “η πρώτη φροντίδα ενός κράτους οφείλει να είναι η στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας και η επάρκεια σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βεβαίως πρέπει να έχουν επαρκή οικονομική στήριξη. Ως χώρα έχουμε χάσει περί τους 25.000 γιατρούς που έφυγαν στο εξωτερικό. Αν θέλουμε να επιστρέψουν θα πρέπει να δούμε το μισθολόγιό τους με πολύ μεγάλη σοβαρότητα. Θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα πράξει όσα εξήγγειλε για τον τομέα της υγείας”.


Ελένη Αλειφέρη, Παναγιώτης Νίκας

Ο περιφερειάρχης κ. Νίκας τόνισε ότι η Περιφέρεια έχει διαθέσει στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 9.500.000 ευρώ και υπογράμμισε πως νιώθει μεγάλη υποχρέωση προς τη συγκεκριμένη νοσηλευτική μονάδα, γιατί όταν ο τόπος αντιμετώπιζε έκακτη ανάγκη, στο ξεκίνημα της πανδημίας του κορονοϊού, το Νοσοκομείο Καλαμάτας προσφέρθηκε να λειτουργήσει ως κέντρο αναφοράς, κάτι που είπε ότι αρνήθηκε το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Ακόμη ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε για τη στήριξη του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, τονίζοντας ότι η αναβάθμισή του θα είναι έργο προτεραιότητας στο νέο ΕΣΠΑ, εφοσον υπάρχει μελετητική ωριμότητα.

Η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Ελένη Αλειφέρη, εξέφρασε μεγάλες ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη προς τον περιφερειάρχη και συγκεκριμένα αιρετά και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας, τονίζοντας ότι στήριξαν το Νοσοκομείο όταν αντιμετώπιζε την έκτακτη ανάγκη της διαχείρισης της πανδημίας.

Ευχαριστίες στον περιφερειάρχη εξέφρασε και ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Δημήτρης Λαμπρόπουλος, τονίζοντας ότι επίσης η Περιφέρεια στηρίζει τη νοσηλευτική του μονάδα και διαβεβαιώνοντας ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα είναι έγκαιρα έτοιμο προκειμένου να ενταχθεί έργο δημιουργίας κτιριακών υποδομών, τις οποίες έχει μεγάλη ανάγκη το Νοσοκομείο.

Στ.Μ.