Δευτέρα, 01 Απριλίου 2024 17:08

Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στο Νοσοκομείο: Οι πολιτικές κυβέρνησης και Ε.Ε. στην Υγεία να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου

O Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος (δεξιά) με την Ελένη Αλειφέρη και τον Λευτέρη Πουρνάρα O Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος (δεξιά) με την Ελένη Αλειφέρη και τον Λευτέρη Πουρνάρα

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΣ

Περιοδεία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος, με κλιμάκιο στελεχών του ΚΚΕ και στην επικοινωνία του με εργαζομένους υπογράμμισε ότι το κόμμα βρίσκεται πρωτοστατεί στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία καθώς και ότι στέκεται στο πλευρό των υγειονομικών που δεν δέχονται να γίνουν έμποροι υγείας και να έχουν ασθενείς-πελάτες. Ο ευρωβουλευτής με τα στελέχη του ΚΚΕ συναντήθηκαν και με την διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Ελένη Αλειφέρη…

 

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του ΚΚΕ, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος ανέφερε μεταξύ άλλων στις συναντήσεις του με τους εργαζόμενους: “Η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ έχει κάνει πάνω από 100 παρεμβάσεις, ερωτήσεις και ομιλίες στο Ευρωκοινοβούλιο για θέματα της στελέχωσης, εξοπλισμού των δημοσίων νοσοκομείων, για τη στήριξη των διεκδικήσεων των αγωνιστών υγειονομικών τόσο κατά την πανδημία όσο και σήμερα.


Νίκος Διασάκος, Βασίλης Μαστορίδης, Λευτέρης Πουρνάρας, Ελένη Αλειφέρη, Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος, Παναγιώτης Κουφαλάκος

Η κατάσταση στην Υγεία, η πολιτική των Κυβερνήσεων διαχρονικά, να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές.

Οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, η εντατικοποίηση της εργασίας όλων των υγειονομικών, διαμορφώνουν μια επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία του λαού.

Η απόφαση της κυβέρνησης για την λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων με τους "ασθενείς - πελάτες", επεκτείνει τη λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, αυξάνοντας τα έσοδα τους, ως Α.Ε., από την τσέπη των ασθενών.

Η επίκληση της κυβέρνησης ότι αυτά γίνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, είναι ακόμα μια απόδειξη για τη σωστή θέση του ΚΚΕ: Ότι η ΕΕ είναι εχθρός των δικαιωμάτων του λαού και στην υγεία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έχουν ευαγγέλιο τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θεωρούν την υγεία και το φάρμακο “κόστος” που επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Την ίδια στιγμή όλες οι Κυβερνήσεις έχουν κοινές προτεραιότητες που είναι οι επιδοτήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους, οι ΝΑΤΟικές δαπάνες και εξοπλισμοί, οι φοροελαφρύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο.

Ο μόνος που θα τους σταματήσει είναι  ο λαός με τους αγώνες του.

Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους και όλες, στο πλευρό των υγειονομικών που δεν δέχονται να γίνουν έμποροι της υγείας και να έχουν ασθενείς - πελάτες. Μπαίνει μπροστά στον αγώνα στο πλευρό των ασθενών, του λαού, που δεν αντέχει να πληρώνει άλλο για υπηρεσίες υγείας που δικαιούται”.