Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017 19:18

Μεσσήνη: Μας εμπαίζουν με το Καλαμάτα-Ριζόμυλος

Φωτογραφία από σύσκεψη που έγινε στο Διοικητήριο πριν από 12 χρόνια περίπου. Από τότε υπήρξαν αντιδράσεις για τα χαρακτηριστικά του δρόμου Φωτογραφία από σύσκεψη που έγινε στο Διοικητήριο πριν από 12 χρόνια περίπου. Από τότε υπήρξαν αντιδράσεις για τα χαρακτηριστικά του δρόμου

ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΠΑΙΞΑΝΕ ΤΣΩΝΗΣ-ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ 
Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν, για τη χάραξη και τα χαρακτηριστικά του υπό νέα μελέτη δρόμου από την Καλαμάτα μέχρι το Ριζόμυλο, έχουν ανησυχήσει τον κόσμο στην περιοχή από τη Μεσσήνη μέχρι και μετά τη Βελίκα, οι οποίοι ζητούν επίσημη ενημέρωση. Για το ποιος πρέπει να κάνει όμως την ενημέρωση παίχτηκε χθες το βράδυ, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, το παιχνίδι της κολοκυθιάς... Ο Στάθης Αναστασόπουλος, πρώην δήμαρχος και τώρα επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κάλεσε το δήμαρχο, Γιώργο Τσώνη, να ενημερώσει επίσημα τον κόσμο που αγωνιά για τις επιπτώσεις της νέας χάραξης στην ακίνητη περιουσία του, λέγοντας ότι ο δήμαρχος έχει πάρει από το υπουργείο Υποδομών ένα σχέδιο και το δείχνει σε γνωστούς του. Όμως ο Γιώργος Τσώνης απάντησε ότι αυτός που θα πρέπει να ενημερώσει τον κόσμο είναι ο Στάθης Αναστασόπουλος, γιατί και εκείνος έχει επισκεφθεί το υπουργείο Υποδομών και έχει ενημερωθεί από τον αρμόδιο διευθυντή, Γιάννη Καρνέση. Προσπερνώντας αυτές τις αντιπαραθέσεις, ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, τόνισε ότι το υπουργείο εμπαίζει όλη την περιοχή και ανέθεσε νέα μελέτη για το Καλαμάτα-Μεσσήνη-Ριζόμυλος ώστε να κερδίσει χρόνο και να δικαιολογήσει τη μη υλοποίηση του έργου. Ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης ζήτησε να ασκηθεί πίεση ώστε να ξεκαθαριστεί τι θα γίνει, ενώ ο δήμαρχος, Γιώργος Τσώνης, δήλωσε ότι αποδέχεται να πάει στο υπουργείο διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία και να ζητήσει εξηγήσεις και χρονοδιαγράμματα…

Το θέμα έβαλε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Στάθης Αναστασόπουλος, με αφορμή αίτημα περίπου 40 κατοίκων προς τη δημοτική αρχή για την ενημέρωσή τους ως προς τη χάραξη και τα χαρακτηριστικά του δρόμου. Ο Στάθης Αναστασόπουλος τόνισε ότι οι αντιδράσεις θα γενικευτούν όταν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι με τη νέα χάραξη θίγονται ιδιοκτήτες ακινήτων και στη Μεσσήνη, διότι οι πληροφορίες αυτές μιλούν για ολοκληρωτική παράκαμψη της πόλης.
Ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης απάντησε ότι η στάση του Στάθη Αναστασόπουλου αγγίζει τα όρια του παραλόγου, γιατί φέρνει και ξαναφέρνει αυτό το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ γνωρίζει ότι ο Δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα για το δρόμο.
Ο κ. Τσώνης σημείωσε ότι έχει λάβει γνώση μόνο για μια πρόταση των μελετητών όσον αφορά την προμελέτη του έργου, πρόταση που σχολίασε ότι μπορεί να μην ισχύει πια. Αυτό που υπογράμμισε ο κ. Τσώνης, για μια ακόμη φορά, είναι ότι δεν τον ενδιαφέρει ποια χάραξη θα επιλεγεί τελικά, η παλιά ή υπό νέο σχεδιασμό, αλλά τον νοιάζει και πιέζει να περιλαμβάνει ο δρόμος κάθετες αστικές προσβάσεις στη Μπούκα, στην Ανάληψη, στη Βελίκα και στο δρόμο προς Αριστομένη.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νίκος Ξαρχάκος, διευκρίνισε από την πλευρά του ότι προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτα επίσημο από το υπουργείο. Συνέχισε τονίζοντας ότι ο Δήμος Μεσσήνης έχει θεσμικό ρόλο ως προς τη διαδικασία της διαβούλευσης για το συγκεκριμένο έργο, πράγμα που σημαίνει ότι όταν ολοκληρωθεί η μελέτη θα έρθει το θέμα για ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο και θα γνωμοδοτήσει. Άρα, τόνισε ο κ. Ξαρχάκος, θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί όλος ο κόσμος όταν θα υπάρχει κάτι συγκεκριμένο.
Στ.Μ.