Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 12:01

Πλαζ Μπούκα στη Μεσσήνη: Απλά εξαίσια…

ΚΥΜΑΤΙΖΕΙ Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ 
Ευτυχώς που δεν είχαμε το πρωί μαζί το μαγιό… Γιατί αν το είχαμε, αυτό το κείμενο θα ανέβαινε πολύ αργότερα, αφού απολαμβάναμε πρώτα το μπάνιο μας στην υπέροχη πλαζ της Μπούκας στη Μεσσήνη. Εκεί το πρωί μας κάλεσε ο Δήμος προκειμένου να γίνει η έπαρση της Γαλάζιας Σημαίας…

MPOUKA-PLAZ-DYTIKA-27-06-17.jpgΤην έπαρση έκανε ο αρμόδιος για το περιβάλλον αντιδήμαρχος, Κώστας Γεωργακόπουλος με τον διευθυντή Περιβάλλοντος του Δήμου, Βασίλη Κουτίβα. Η πλαζ ήταν ειλικρινά θαυμάσια. Καθαρισμένη, με το πράσινο φροντισμένο και να ποτίζεται, με τα ντους σε λειτουργία, με τους χώρους άθλησης σε σχετικά καλή κατάσταση, με καλαθάκια για τα σκουπιδάκια παντού, με κάδους ανακύκλωσης, με καταστήματα σε λειτουργία, με καντίνα, με δωμάτια για να φοράει ο κόσμος το μαγιό του.
«Ο δήμαρχος μας έχει δώσει εντολή τουλάχιστον μια φορά την ημέρα να ερχόμαστε στη Μπούκα και να φροντίζουμε να είναι όλα εντάξει», ανέφερε ο αντιδήμαρχος κ. Γεωργακόπουλος, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι το να βρεθεί η πλαζ στη σημερινή κατάσταση δεν ήταν εύκολη υπόθεση, ιδιαίτερα μετά τα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε η νεροποντή του Σεπτέμβρη του 2016.
MPOUKA-PLAZ-ANATOLIKA-27-06-17.jpgΟ αντιδήμαρχος σημείωσε ότι η Μπούκα είναι η πιο διάσημη παραλία του Δήμου Μεσσήνης, υπογράμμισε όμως ότι ο Δήμος έχει και άλλες θαυμάσιες πλαζ και μάλιστα ανήγγειλε ότι Γαλάζιες Σημαίες θα αποκτήσουν μελλοντικά και οι παραλίες της Βελίκας, της Ανάληψης, του Πεταλιδίου, του Αγίου Ανδρέα.
Επίσης ο κ. Γεωργακόπουλος ανέφερε ότι φέτος ο κόσμος άρχισε νωρίτερα να επισκέπτεται τη Μπούκα και τις άλλες παραλίες του Δήμου, ενώ σημείωσε ότι και τα ξενοδοχεία άνοιξαν νωρίτερα. Γενικότερα τόνισε ότι και στη Μεσσήνη υπάρχουν σαφή μηνύματα για την τουριστική άνοδο της περιοχής και την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών.
MPOUKA-DOUSH-27-06-17.jpgΈνα πρόβλημα που αναγνώρισε ότι υπάρχει αφορά την ασφάλεια από διαρρήκτες. Ο κ. Γεωργακόπουλος τόνισε ότι για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος η συνεργασία με την Αστυνομία είναι πολύ καλή, ενώ τόνισε ότι και ο Δήμος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του με τη Δημοτική Αστυνομία, κάνει ό,τι μπορεί.
Τέλος ο αντιδήμαρχος ευχαρίστησε το προσωπικό του Δήμου για τις προσπάθειες που καταβάλλει ώστε η πλαζ της Μπούκας αλλά και οι υπόλοιπες του Δήμου να βρίσκονται σε μια πολύ καλή κατάσταση.
Στ.Μ.
GEORGAKOPOULOS-KOUTIVAS-VAS-GALAZIA-SHMAIA-ORTHIA-27-06-17.jpg