Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018 20:53

«Ένοχη σιωπή» Τσώνη για τη χάραξη του Μεσσήνη-Ριζόμυλος

«Ένοχη σιωπή» Τσώνη για τη χάραξη του Μεσσήνη-Ριζόμυλος

ΛΕΕΙ Ο ΣΤΑΘΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι απόλυτα σαφής αλλά τουλάχιστον αιχμηρός ήταν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί στην Καλαμάτα για το δρόμο Καλαμάτας-Μεσσήνης-Ριζομύλου. Είπε ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην παρουσίαση της μελέτης του Μορέα, μίλησε για «ένοχη σιωπή» του δημάρχου Γιώργου Τσώνη και σχολίασε ότι ένα μεγάλο έργο επιβάλλεται να σχεδιάζεται «με όρους του 21ου αιώνα και όχι με λογικές της δεκαετίας του ‘50», σημειώνοντας επιπλέον ότι σε ένα σημείο, που απέφυγε να το προσδιορίσει επακριβώς, ο δρόμος ακολουθεί χάραξη σχήματος «S» ενώ θα μπορούσε να πάει ευθεία…

Ειδικότερα ο Στάθης Αναστασόπουλος ανέφερε ότι ενώ είχε ανακοινωθεί πως η μελέτη του Μορέα για τη βελτίωση της υφιστάμενης χάραξης του δρόμου Καλαμάτας-Μεσσήνης-Ριζομύλου θα παρουσιαζόταν στα τέλη του 2016, η παρουσίασή της δεν έχει γίνει ακόμη.

Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι όταν παρουσιαστεί η συγκεκριμένη μελέτη θα καταπέσει ο μύθος, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι η παραλιακή χάραξη αφορά ένα «φαραωνικό έργο» και θα αποδειχθεί ότι το κόστος βελτίωσης του υφιστάμενου δρόμου θα είναι ανάλογο, ίσως και υψηλότερο, από το κόστος κατασκευής νέου δρόμου στην παραλιακή χάραξη.

Ο κ. Αναστασόπουλος ανέφερε ότι η μελέτη της παραλιακής χάραξης είναι απολύτως έτοιμη, υπάρχουν και εγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί όροι, ωστόσο η μελέτη για τη βελτίωση της υφιστάμενης χάραξης βρίσκεται στο συρτάρι του υπουργείου.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας υπογράμμισε ότι επιβάλλεται η μελέτη του Μορέα να μην υποκύψει σε λογικές της δεκαετίας του ’50, δηλαδή «να περάσει από το κτήμα του τάδε παράγοντα ή να παρακάμψει το κτήμα του δείνα παράγοντα».

Ο Στάθης Αναστασόπουλος ανέφερε ότι σε κατοίκους της περιοχής «υπάρχουν υπόνοιες και ανασφάλεια» σχετικά με τα κριτήρια στα οποία υπακούει η μελέτη του Μορέα, τόνισε ότι έχουν εκφράσει την ανησυχία τους και σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Ανάληψη, ενώ κάλεσε το δήμαρχο να ξεκαθαρίσει την τοποθέτησή του και να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως επανειλημμένα έχει ζητήσει η μείζων μειοψηφία, προσθέτοντας ακόμη ότι οι κάτοικοι δεν πρέπει να βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων.

Τέλος ο Στάθης Αναστασόπουλος ανέφερε ότι «χάνεται πολύτιμος χρόνος, έχουν στενέψει τα χρονικά περιθώρια. Αν το έργο χαθεί η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά του κ. Τσώνη».
Στ.Μ.