Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 16:35

Στο Δήμο 17,5 στρέμματα στο Σιδηροδρομικό Σταθμό για κολυμβητήριο και κλειστό

Τάσος Τσερπές, Γιώργος Τσώνης, Αθανάσιος Σχίζας Τάσος Τσερπές, Γιώργος Τσώνης, Αθανάσιος Σχίζας

ΜΕΣΣΗΝΗΣ 
Στο Δήμο Μεσσήνης παραχωρήθηκε, για 100 χρόνια, έκταση 17,5 στρεμμάτων που γειτονεύουν με το Σιδηροδρομικό Σταθμό της πόλης, προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί κολυμβητήριο και κλειστό γυμναστήριο, στο πλαίσιο προγράμματος έργων αθλητικών και σχολικών υποδομών του υπουργείου Οικονομίας και των Δήμων Μεσσήνης, Καλαμάτας και Πύλου-Νέστορος, το οποίο θα υλοποιηθεί με ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα). Ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Αθανάσιος Σχίζας, υπέγραψαν το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Μεσσήνης της σύμβασης παραχώρησης…

“Η σημερινή είναι άλλη μία φωτεινή ημέρα για το Δήμο Μεσσήνης”, ανέφερε ο δήμαρχος, κατά την υπογραφή της σύμβασης και ευχαρίστησε το υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, την ΓΑΙΟΣΕ και τον Αθανάσιο Σχίζα αλλά και τον συνεργάτη του, αντιδήμαρχο Τάσο Τσερπέ, για την ευόδωση της μεγάλης προσπάθειας απόκτησης της συγκεκριμένης έκτασης, για την οποία, επίσης, ο κ. Τσώνης τόνισε ότι ποτέ στο παρελθόν καμία άλλη δημοτική αρχή δεν τη διεκδίκησε.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης ακόμη ανέφερε ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί άλλη μια απάντηση στην “κακόβουλη κριτική, στην έπαρση και την αλαζονεία” και συνέχισε σημειώνοντας ότι η δημοτική αρχή θα απαντάει σε αυτή την κριτική με μεγάλα έργα, όπως το συγκεκριμένο, το έργο βελτίωσης του οδοφωτισμού και εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και διάφορες άλλες παρεμβάσεις. Είπε επίσης ότι “ο Δήμος Μεσσήνης δεν πρέπει με τίποτα να αλλάξει πλειοψηφία, δεν πρέπει να αλλάξει πορεία”.

Από την πλευρά του ο Αθανάσιος Σχίζας σημείωσε ότι η παραχώρηση της έκτασης δεν θα επηρεάσει το Σιδηροδρομικό Σταθμό της Μεσσήνης, για τον οποίο ανέφερε ότι θα ενεργοποιηθεί στο μέλλον.

Είπε ότι η παραχώρηση προχώρησε ύστερα από την πίεση και την προσπάθεια του δημάρχου Γιώργου Τσώνη και της δημοτικής αρχής και δήλωσε βέβαιος ότι με τα έργα που θα υλοποιήσει ο Δήμος θα δοθεί ζωή σε αυτή την περιοχή. Τέλος πρόσθεσε ότι η παραχώρηση αυτή είναι στο πλαίσιο της κατεύθυνσης που έχει δώσει η κυβέρνηση και καλύπτει τη φιλοσοφία της εταιρικής ευθύνης της ΓΑΙΑΟΣΕ.

Η αντιδήμαρχος τεχνικών έργων, Γεωργία Παναγοπούλου, πρόσθεσε ότι το έργο του κολυμβητηρίου και του κλειστού γυμναστηρίου έχει προϋπολογισμό 3,7 εκατ. ευρώ και πως το σχετικό πρόγραμμα βρίσκεται στη φάση της υλοποίησης του master plan για την προσέλκυση του ενδιαφέροντος των ιδιωτών που θα επενδύσουν στη ΣΔΙΤ.

Στ.Μ.